Μπορεί ακόμα να είμαστε στην αρχή τής σεζόν στην Greek Basket League αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δύσκολο να βγουν τα πρωτα σημαντικά συμπεράσματα - Για ομάδες, προπονητές αλλά και παίκτες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα.

Γιατί έχουν ξεχωρίσει, ήδη, ορισμένα πρόσωπα και δεν περνούν απαρατήρητα από τους δύο μεγάλους ελληνικού μπάσκετ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: Δεν είναι ότι έχουν κάποια τρύπα στα ρόστερ τους, κάθε άλλο, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται να υπάρχει κάτι με προοπτική δίπλα σου και να κάνεις ότι δεν το βλέπεις.

Σε αυτή την προοπτική, άλλωστε, σημείωσαν το όνομα του Πόρτερ Τζούνιορ αλλά και εκείνο του Βασίλη Τολιόπουλου στην περσινή αγωνιστική περίοδο, άσχετα αν δεν ήρθε ποτέ ο ένας ή ο άλλος σε Πράσινους ή Ερυθρόλευκους.

Στην ίδια ακριβώς λογική λοιπόν μέχρι στιγμή στα μπλοκάκια των αιώνιων βρίσκεται το όνομα του Αμερικανού Χάρις Σι Τζέι, του Περιστερίου, που παίζει ως σούτινγκ γκαρντ, βλέπει τον κόσμο από το 1,91 μ. και βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον Βεζένκοφ.

Αντίστοιχα, μπροστά από τον Βεζένκοφ βρίσκεται στο σκοράρισμα ο επίσης Αμερικανός Κάμερον Ρέινολντς, του Αμαρουσίου, που είναι 2,01 μ. και παίζει ως 3άρι - Έχει πετύχει, ήδη, σε δύο ματς, 47 πόντους! 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Ισλανδού Ελβερ Φρέντρικσον, και πάλι του Αμαρουσίου, που είναι κοντός γκαρντ (στο 1,83 μ.) αλλά ξεχωρίζει γιατί έχει μοιράσει, ήδη,19 ασίστ, ενώ στους ψηλούς ξεχωρίζει η περίπτωση του 22χρονου Αντώνη Καραγιαννίδη, του Προμηθέα, που είναι 2.04 και παίζει ως 4αρό-5άρι.

Για το τέλος κρατήσαμε την περίπτωση του Ράιον Μπράουν, που παίζει στη θέση 2 και 3, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό τού Πανιωνίου φέτος, αλλά παλαιότερα είχε παίξει για λογαριασμό των πράσινων - Το 2019-20 στο ρόστερ με τον Φριντέτ αλλα και τους Νίκο Παππά, Νικ Καλάθη κ.α. Τότε είχε έρθει για να δώσει λύσεις και να αποκτήσει ρόλο, αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Θα μπορούσε να απασχολήσει ξανά; Με τα ρόστερ που έχουν τώρα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι πολύ δύσκολο. Αλλά η πρώτη θητεία στο Τριφύλλι μπορεί να παίξει τον ρόλο της...