Ο Παναθηναϊκός έχασε τζάμπα στην Βιτόρια από την Μπασκόνια. Ηταν ένα ματς, που το είχε, αλλά που πλήρωσε εν τέλει την αδυναμία του στα ριμπάουντ. Εχασε πολλά αμυντικά «σκουπίδια» και η Μπασκόνια, που είναι μετρ σε αυτό το κομμάτι, το αξιοποίησε και πήρε μία νίκη, που τόσο πολύ χρειαζόταν.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στη πολύ καλή εμφάνιση, που είχε με την Φενέρ, αλλά δεν μπόρεσε να πάει στο ταμείο, χάνοντας μία μοναδική ευκαιρία να πάρει και ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα. Και να αυξάνει έτσι σιγά σιγά τις πιθανότητές του να είναι κοντά στο παιχνίδι για την πρόκριση στην οκτάδα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν μπορεί να έχει ιδιαίτερα παράπονα από τους παίκτες του, αυτό, που ίσως θα ήθελε παραπάνω, πέρα από τα χαμένα ριμπάουντ, ήταν και έναν τρίτο πόλο στην επίθεση. Ο Παπαπέτρου ήταν φανταστικός, ο Μέικον «μίλησε» στο τέλος, αλλά δεν υπήρχε ένας ακόμη παίκτης να στηρίξει επιθετικά τον εξάστερο.

Η Μπασκόνια τον βρήκε αυτό τον παίκτη στο πρόσωπο του Τάντας Σεντεκέρσκις. Ο 23χρονος Λιθουανός έκανε το παιχνίδι της ζωής του και για κακή τύχη του «τριφυλλιού» το καλύτερο αυτό παιχνίδι του πιτσιρικά έγινε εναντίον του.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, τόσο με την Φενέρ, όσο και με την Μπασκόνια, εμφάνισε ενθαρρυντικά δείγματα και έδειξε ότι με την προσθήκη του σπέσιαλ Φερέλ μπορεί να χτυπήσει οκτάδα. Ο Φερελ άλλωστε είναι ηγέτης και είναι αυτός ο τρίτος πόλος, που δεν είχε στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός.

Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ ετοιμάζει τις βαλίτσες του να έρθει στην Ελλάδα και ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον περιμένει πως και πως αν και την ίδια ώρα φαίνεται να υπάρχει και μία μικρή έλλειψη στις θέσεις των ψηλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πάνω από τον Τζέιμς ο Φέρελ - Αν νικήσει Μπασκόνια θα... - Πρώτη φορά το βλέπω αυτό με Παπαπέτρου"