Ο Ολυμπιακός έδωσε ρεσιτάλ μπάσκετ το βράδυ της Παρασκευής (5/11), διαλύοντας την Μονακό του Μάικ Τζέιμς με 86-65. Οι Πειραιώτες θύμισαν Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ, καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριοι έως κακοί και εντυπωσιακοί στο δεύτερο. Το αποτέλεσμα, όμως, το τέλος είναι εκείνο, που μετράει πάντα και έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφυγε από το παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με πλατύ χαμόγελο, έχοντας πετύχει τον στόχο της.

Διατήρησε με αυτό τον τρόπο το γήπεδό της και πάλι αήττητο και την ίδια ώρα έκανε τον κόσμο της να ενθουσιαστεί ακόμη περισσότερο. Τοσο για το νέο θετικό αποτέλεσμα, όσο και για την εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου, που κυμάνθηκε σε επίπεδα ΝΒΑ.

Πλέον ο κόσμος κάνει όνειρα παραπάνω από οκτάδα, για φάιναλ-φορ, δηλαδή, περιμένοντας και το «θηρίο», Κουίνσι Εϊσι, να ενσωματωθεί. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ αναμένεται την Κυριακή στην Ελλάδα και αν εμφανιστεί όπως περίπου ήταν στην Μακάμπι, τότε θα είναι ένα ακόμη πυρηνικό όπλο στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Εϊσι με τις δηλώσεις του έδωσε υποσχέσεις για σούπερ άμυνα και τίτλους και οι φίλοι των Πειραιωτών «τρελάθηκαν» ακόμη περισσότερο, καθώς ο παίκτης τους αρέσει από την εποχή της Μακάμπι.

Και μέσα σε όλα έρχεται και την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου ο Ολυμπιακός θα θέλει να κατανικήσει τον μεγάλο του αντίπαλο.

Στον Πειραιά ζουν μεγάλες στιγμές αλλά θέλουν αυτές τις στιγμές να τις ζήσουν προς το τέλος της σεζόν, όταν θα κρίνονται οι τίτλοι. Τα χρόνια μακριά από την δόξα είναι πολλά πλέον για τον Ολυμπιακό και ο κόσμος του διψά για διακρίσεις, απόλυτα λογικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο νέος Γουντς θα ξεσηκώσει το ΣΕΦ - Ομάδα για... κούπα οι Αγγελόπουλοι - Απόφαση για μεταγραφή