Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του διπλό στην Ευρωλίγκα την τρέχουσα σεζόν, εγκλωβίζοντας την Βιλερμπάν με την καταπληκτική του άμυνα και περιορίζοντάς την στους 63 πόντους.

Οι «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα και κυρίως όταν η γαλλική ομάδα έκανε την αντεπίθεση της και προσπάθησε να προσπεράσει στο σκορ. Δεν τα κατάφερε, όμως, γιατί ο Παναθηναϊκός έπαιξε άμυνα για σεμινάριο και έτσι έφτασε στο τελικό 76-63.

Εφτιαξε παράλληλα την ψυχολογία του για το μεγάλο event, που έρχεται, και πιο συγκεκριμένα για το φάιναλ-φορ του Κυπέλλου. Εκεί, όπου στον ημιτελικό έχει μπροστά του τον Προμηθέα και εκεί, όπου όλοι βλέπουν τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αν την πάρει αυτή τη κούπα το «τριφύλλι» θα είναι τεράστια επιτυχία, σε μία περίοδο, όπου οι Πειραιώτες φαίνονται και είναι καλύτεροι.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν για μία ακόμη φορά ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 18 πόντους (ο τραυματισμός του δεν είναι κάτι το σοβαρό), αλλά εκείνος, που εντυπωσίασε ήταν ο Οκάρο Ουάιτ. Ο κάποτε παίκτης του Αρη ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Βιλερμπάν σε άμυνα και επίθεση (19 πόντοι), και η πραγματικότητα είναι ότι αυτό τον Ουάιτ θέλουν οι Παναθηναϊκοί να βλέπουν όσο το δυνατόν πιο συχνά. 

Εκείνος, που συνεχίζει να πηγαίνει τρένο είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος υπερίσχυσε των ψηλών της Βιλερμπάν και έκανε διαφορά με τους 15 πόντους, που πέτυχε, και τα 10 ριμπάουντ, που πήρε. Ο διεθνής σέντερ είναι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού την χρονιά, που διανύουμε, και αν συνεχίσει έτσι, τότε η ομάδα του θα ελπίζει ακόμη πιο πολύ για κατάκτηση του νταμπλ.

Πλέον μένει να φανεί αν θα μπορέσει να παίξει στο φάιναλ-φορ ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος παραμένει εκτός δράσης λόγω της επέμβασης στο ιγμόρειο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει με σιγουριά να πει κάτι. Οσο περνάνε οι μέρες, θα ξεκαθαρίζει ολοένα και πιο πολύ το θέμα της συμμετοχής του «Πάπι» στις μεγάλες μάχες, που έρχονται στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας... γίγαντας 2.21 για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Σέντερ που τρομάζει - Εκατομμυριούχοι στο ΣΕΦ!