Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βερολίνο για να πάρει μία ακόμη νίκη και να πλησιάσει ακόμη πιο πολύ στο πλεονέκτημα της έδρας, αλλά η Αλμπα είχε διαφορετική άποψη. Οι Γερμανοί παρουσιάστηκαν πολύ πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους και τα κατάφεραν χωρίς μάλιστα να δυσκολευτούν ιδιαίτερα όπως δείχνει και το τελικό 90-75.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξαν δύο περιφερειακοί, που ήταν συνδεδεμένοι με τον Παναθηναϊκό: ο Μάοντο Λο και ο Τζαλίν Σμιθ. Τον πρώτο τον ήθελαν οι «πράσινοι» το καλοκαίρι του 2020, μίλησαν μαζί του αλλά δεν τα βρήκαν. Ετσι ο Λο πήγε από την Μπάγερν στην Αλμπα και είδαν όλοι τι έκανε σήμερα απέναντι στον Ολυμπιακό, σημειώνοντας 27 πόντους, παίρνοντας 5 ριμπάουντ και έχοντας 7 ασίστ. 

Τον Σμιθ τον «σκάλισε» το καλοκαίρι, που μας πέρασε, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Ηθελε, όμως, κάτι καλύτερο, το οποίο δεν ήρθε, αφού ο Κέντρικ Πέρι δεν «έπιασε». Ο Σμιθ πήγε, λοιπόν, στην Αλμπα και κόντρα στον Ολυμπιακό έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, σημειώνοντας 15 πόντους. 

Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν ανέτοιμοι για ένα τέτοιο ματς και ειδικά στο πνευματικό κομμάτι. Η άμυνά τους ήταν για κλάματα και είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο δέχθηκαν 33 πόντους. Και τους δέχθηκαν όχι από την Εφές, την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ, αλλά από την όχι και τόσο ταλαντούχα Αλμπα, που μάλιστα έλειπε και ο μεγάλος της σκόρερ, ο Σουηδός Ερικσον.

Ο Ολυμπιακός δεν διαλύεται με αυτή την ήττα, αλλά χάνει έδαφος στο κυνήγι του πλεονεκτήματος της έδρας. Για την είσοδο στην οκτάδα δεν υπάρχει φόβος, εκτός αν από δω και πέρα η ομάδα του Μπαρτζώκα παρουσιάζει εικόνες σαν την σημερινή, οπότε αν συμβεί κάτι τέτοιο, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σφαγή" Ολυμπιακού-ΠΑΟ για κορυφαία μεταγραφή - Στη λίστα και… σέντερ δυναμίτης από Ευρωλίγκα!