Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε τελικώς το ντέρμπι με την Ρεάλ σε περίπατο, κερδίζοντας λίγο πιο εύκολα από ό, τι δείχνει το τελικό 73-60. Οι Πειραιώτες έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους Μαδριλένους, που εμφανίστηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας χωρίς δύο πλέι-μέικερ: τον Νάιτζελ Γκος-Ουίλιαμς και τον Σέρχι Ροντρίγκεθ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αξιοποίησε αυτό το πλεονέκτημα και παράλληλα κάνοντας και κατάθεση ψυχής έφτασε εύκολα στον στόχο της. Την ίδια ώρα είχε σε μεγάλη μέρα τα δικά της πλέι-μέικερ, αφού τόσο ο Σλούκας όσο κυρίως ο Ουόκαπ έκαναν σπουδαία πράγματα. Θα μπορούσε μάλιστα να πει κανείς ότι ο Ουόκαπ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του με 18 πόντους και μυθική άμυνα.

 

Από κοντά ήταν και ο Βεζένκοφ ενώ οι άλλοι παίκτες έδωσαν από κάτι λιγότερο: σίγουρα όλοι έπαιξαν σούπερ άμυνα, αλλά ο καθένας προσέφερε κάτι ξεχωριστό. Μία βουτιά στο παρκέ για να σώσει μία μπάλα, ένα ηρωικό ριμπάουντ, ένα καλάθι από αυτά, που λέμε ότι δύσκολα μπαίνουν.

Ο κόσμος, που γέμισε ασφυκτικά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παραληρούσε και χαιρόταν τρομερά με όσα έβλεπε και πλέον ανυπομονεί για μία ανάλογη συνέχεια.

Την επόμενη εβδομάδα υπάρχει στο ΣΕΦ το παιχνίδι με την Μακάμπι, εκεί, όπου μία νίκη ακόμη, θα δώσει περισσότερες πιθανότητες για κατάκτηση του πλεονεκτήματος της έδρας.

Πριν, όμως, από το παιχνίδι με τους Ισραηλινούς υπάρχει ο Βασίλης Σπανούλης και η συνάντηση με το Περιστέρι για το πρωτάθλημα.

Και βέβαια πλέον κανείς δεν μιλάει για Ντόρσεϊ, Ντιλέινι μεταγραφές και σία, αν και μέχρι τις αρχές του Μάρτη, οπότε και λήγει η προθεσμία της Ευρωλίγκας, ο δρόμος είναι μακρύς. Και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέλει να φύγει ο Ράντονιτς - "Βέτο" Ραζνάτοβιτς για την αποζημίωση - Ίδια χρήματα με τον Μπαρτζώκα!