Ο Παναθηναϊκός ζει ακόμη μεγάλες στιγμές καθώς δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τον ανεπανάληπτο θρίαμβο στο Βερολίνο. Οι «πράσινοι» διέλυσαν την Φενέρ και την Ρεάλ, κατακτώντας τον έβδομο ευρωπαϊκό τους τίτλο, και σκόρπισαν τον ενθουσιασμό στους εκατομμύρια φίλους τους.

Τώρα θέλουν να τους δώσουν μία ακόμη μεγάλη χαρά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλλωστε ο Σλούκας μετά το τέλος της απονομής στο Βερολίνο και γυρνώντας προς τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που ήταν στις εξέδρες, τους είπε ότι «τώρα πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Την ίδια ώρα τα μεταγραφικά σενάρια συνεχίζονται. Αλλωστε δεν διακόπηκαν καθόλου κατά την διάρκεια του φάιναλ-φορ και αποδείχθηκε ότι τέτοια πράγματα εν έτει 2024 δεν επηρεάζουν τις ομάδες. Εδώ και καιρό γράφονται τα ονόματα του Χεζόνια, του Λορέντζο Μπράουν, του Παπαγιάννη καθώς και άλλων παικτών, πράγμα, που δεν επηρέασε καθόλου τον Παναθηναϊκό καθώς φάνηκε. Οι «πράσινοι» κατέκτησαν διά περιπάτου την Ευρωλίγκα, δείχνοντας ότι τέτοια σενάρια δεν τους αγγίζουν, όπως δεν αγγίζουν και καμία ομάδα. 

Ο Παναθηναϊκός άλλωστε κάνει κινήσεις για την ενίσχυσή του, ήδη έχει ενεργοποιηθεί για την περίπτωση Χεζόνια, ενώ πάντα κοιτάζει για ψηλό. Δεν θα πάρει παίκτη, που θα «σκεπάσει» τον Λεσόρ. Θα είναι κάποιος συμπληρωματικός ο ψηλός, που θα αποκτηθεί. Κάποιος παίκτης σαν τον Παπαγιάννη, σαν τον Μότλεϊ, σαν τον Ιμπάκα. Ο Εργκίν Αταμάν ειδικά για τον ψηλό δεν βιάζεται καθώς δεν θα είναι δύσκολο να βρει κάποιον αναπληρωματικό.

Οσον αφορά στον γκαρντ, πάλι δεν αγχώνεται, έχοντας σίγουρους για του χρόνου τον Σλούκα, τον Ναν και τον Γκραντ. Θα βρει κάποιον καλύτερο του Βιλντόζα, ακόμη και με λιγότερα λεφτά από τον Αργεντίνο, ακόμη κι αν αρχίσει να ψάχνει σε 15-20 μέρες από τώρα.

Αυτό που νοιάζει τον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή είναι το πρωτάθλημα. Ηδη είναι πετυχημένος για φέτος, αλλά θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό φινάλε. Και δεν θέλει με τίποτα να έχει αυτό το θετικό φινάλε ο Ολυμπιακός, που έχει προβλήματα (τελευταίο αυτό του Φαλ), αλλά είναι σίγουρο ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του.