Παρελθόν από την Αναντολού Εφές μετά από δύο σεζόν αποτελεί πλέον ο Γουίλ Κλάιμπερν, καθώς η τουρκική ομάδα ανακοίνωσε την αποχώρηση του Αμερικανού σμολ φόργουορντ από την ομάδα.

"Σ’ ευχαριστούμε για τον αγώνα και την προσπάθεια που κατέβαλες αυτά τα χρόνια για τη φανέλα της Εφές. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στο επόμενο βήμα της καριέρας σου!", αναφέρουν οι Τούρκοι.

Ο Κλάιμπερν πήγε στην Εφές το 2022 και μαζί με τον Σέιν Λάρκιν συνέθεσαν ένα ασταμάτητο επιθετικό δίδυμο και μάλιστα υπό τις οδηγίες του νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν.

Κατέκτησε τον τίτλο της Euroleague το 2019, βγήκε MVP του Final Four την ίδια χρονιά, ενώ βρέθηκε και στην καλύτερη πεντάδα. Το 2021 βρέθηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, ενώ για δύο χρονιές βγήκε καλύτερος έκτος παίκτης (2021 & 2022).

 

Πλέον, στα 34 του, συνεχίζει να είναι ένα απ’ τα πιο hot ονόματα του καλοκαιριού που μένουν ελεύθερα και φυσικά αναμένεται να απασχολήσει πολλές ομάδες από το πάνω ράφι της Euroleague, αφού πρόκειται για πολύπειρο άσο και σούπερ σκόρερ από την περιφέρεια.

Η περίπτωσή του θα μπορούσε να απασχολήσει θεωρητικά και τις ελληνικές ομάδες και κυρίως τον Παναθηναϊκό, για να πλαισιώσει στη θέση "3" τον Ιωάννη Παπαπέτρου, μεταφέροντας τον Μάριους Γκριγκόνις στην φυσική του θέση στο "2". Φυσικά, όλα αυτά με την υποσημείωση ότι θα υπήρχε συνωστισμός στους ξένους και "πονοκέφαλος" στον Αταμάν προκειμένου να βρει λύση να τους χωρέσει όλους, ενώ εκκρεμεί και η απόκτηση ενός ψηλού.

Την σημερινή εξέλιξη με την αποχώρηση του Κλάιμπερν από την Εφές σχολίασε και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Βετάκης στο twitter, αναρωτώμενος για το πού θα συνεχίσει ο 34χρονος Αμερικανός, κάνοντας μια εικασία περί Μακάμπι στα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του, ενώ υπάρχουν και followers που αναφέρουν τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τον Ολυμπιακό.

Τη φετινή σεζόν σε 25 παιχνίδια στην Euroleague ο Κλάιμπερν μέτρησε κατά μέσο όρο 13.3 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, έχοντας 14.7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ σε όλες τις σεζόν του στην κορυφαία διοργάνωση μετράει κατά μέσο όρο 13.8 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ, 0.9 κλεψίματα, με 15.2 βαθμούς στην συνολική αξιολόγηση.

Τέλος, αξίζει να θυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2019 υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στον προσαγωγό, όσο ήταν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που τον άφησε εκτός τότε για όλο το υπόλοιπο της σεζόν.