Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό έχει μεγάλο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα, καθώς μετά την αποτυχία της ομάδας στο Final 4 τής Ευρωλίγκας αλλά και στους ελληνικούς τελικούς για να κατακτήσει τίτλο, μοιραία χρειάζεται αλλαγή πλεύσης.

Ήδη από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είναι αποφασισμένοι να ανεβάσουν το αγωνιστικό μπάτζετ, αν και ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται πολλές κινήσεις για να βρεθεί ξανά στην κορυφή. Η ομάδα είναι έτοιμη και, ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα των ελληνικών διαβατηρίων που μπορούν να αποκτήσουν Φαλ και Μιλουτίνοφ, μπορεί να κάνει σπουδαίους ελιγμούς.

Σαφώς σε πρώτο πλάνο βρισκόταν η έλευση ενός τουλάχιστον γκαρντ και για αυτό ήδη υπέγραψε και ανακοινώθηκε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, η μεταγραφή του οποίου κρίθηκε απαραίτητη τόσο λόγω του ελληνικού διαβατηρίου που έχει στην κατοχή του όσο και λόγω του ότι το καλύτερο μπάσκετ στην καριέρα του το έχει παίξει με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Θα υπάρξει όμως και συνέχει, εξίσου εντυπωσιακή. Γιατί από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μπορεί, τελικά, να έρθουν δύο γκαρντ που να κάνουν τη διαφορά! Mε το νέο όνομα που έχει έρθει στο προσκήνιο να είναι εκείνο του Νίκολας Λαπροβίτολα! Που είχε φτάσει πολύ κοντά και στον Παναθηναϊκό παλιότερα, αλλά η μoίρα είχε άλλη γνώμη για την περίπτωση του.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει παίκτη από τη λίστα των Πράσινων - Έστω κι αν αυτή είναι παλιά λίστα; Στο Λιμάνι, πάντως, υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο: Ότι το Τριφύλλι παίρνει παίκτες που έχει "βρει" ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Κέντρικ Ναν. Υπάρχει άλλος παίκτης που έχει στη λίστα του ο προπονητής του Ολυμπιακού;

Τον Λόνι Ουόκερ, που έχει μακρά θητεία στην Αμερική (Σπερς, Λέικερς, Νετς) αλλά δεν αποκλείεται στα 26 του χρόνια να περάσει στην Ευρώπη! Είναι γκαρντ τύπου Ναν, σε σωματότυπο και σκοράρισμα, και μπορεί αν έρθει στην Ευρώπη να αλλάξει τα δεδομένα.