Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται ότι βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός τού Ολυμπιακού αυτό το διάστημα, καθώς η ομάδα ανακοίνωσε ήδη τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και με την έλευσή του εξασφάλισε ένα ελληνικό διαβατήριο αλλά και έναν παίκτη που με τα σουτ του μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα.

Η αξία του Ντόρσεϊ δεν είναι κάτι που μπαίνει σε ζυγαριά (δεν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι του 2023 και ο Παναθηναϊκός είχε προσπαθήσει να υπογράψει μαζί του!), έχει κάνει τα καλύτερα παιχνίδια του με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον γνωρίζει καλά και ξέρει πώς να πάρει από εκείνον τον καλύτερο εαυτό του.

Τι ακολουθεί στη συνέχεια. Η πρώτη ανακοίνωση ήρθε, καθώς ο Λούκα Βιλντόζα ανακοινώθηκε και επίσημα από τους Πειραιώτες. Ο Αργεντινός άσος τα είχε πάει εξαιρετικά στον Ερυθρό Αστέρα ως γκαρντ που με την μπάλα στα χέρια μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι για τον εαυτό του και ήταν η πρώτη μεταγραφή τής νέας εποχής στο Τριφύλλι - Με μια μικρή παράμετρο όμως: Είχε έρθει στην ομάδα πριν από τον Αταμάν, κατ' επέκταση δεν αποτέλεσε εισήγηση του Τούρκου.

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν εμπόδισε έναν προπονητή στο μέγεθος του Εργκίν να του δώσει ευκαιρίες, χωρίς όμως να πάρει εκείνα που ζητούσε από τον γκαρντ του. Με αποτέλεσμα να ζητήσει από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να φέρει έναν ακόμα παίκτη στη θέση του και κάπως έτσι να έρθει στην Ελλάδα ο Κέντρικ Καν. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους.

Το περίεργο είναι ότι στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακου υπάρχει και το όνομα του Μίχαλιουκ, αν τελικά αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, παρά την έλευση του Ντόρσεϊ αλλά και την πληροφορία για τον Βιλντόζα. Να γράψουμε όμως εμείς κάτι που δεν έχετε διαβάσει αλλού; Αν και μέσα στο προηγούμενο διάστημα είχατε διαβάσει στο sportdog το όνομά του ως διαθέσιμου) το προσεχές καλοκαίρι για να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα - Κι αν επιστρεψει, μπορεί να γίνει ο καλύτερος παίκτης στη διοργάνωση: Τον Εβάν Φουρνιέ!

Ο Γάλλος άσος, που στα 31 του χρόνια έχει βγάλει στο ΝΒΑ 145+ εκατ. ευρώ, ψάχνει να βρει το σωστό περιβάλλον για να παίξει μπάσκετ! Τα χρήματα προφανώς δεν θα είναι πρόβλημα στην περίπτωσή του, δηλαδή, καθώς με ένα ποσό πάνω από τα 2,5 εκατ. ευρώ μπορεί να υπογράψει.

Ο Φουρνιέ είναι ηγέτης, μπορεί να τραβήξει μια ομάδα στην πλάτη του, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι (αλά Χεζόνια!) είχε δηλώσει πως τον ενθουσιάζουν οι οπαδοί τού Ολυμπιακού και θέλει κάποια στιγμή να φορέσει τη φανέλα του!

Φαίνεται ότι οι Πειραιώτες παρακολουθούν διακριτικά την περίπτωση του, χωρίς να καίγονται από τη στιγμή που στην ομάδα υπάρχουν οι Παπανικολάου και ΜακΚίσικ. Μπορεί να έρθει ο Φουρνιέ στο Λιμάνι; Αυτό είναι θέμα του Μπαρτζώκα. Μια φορά το όνομά του συζητιέται ότι τον έχει μαρκάρει ο Ολυμπιακός και μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις. Σε αυτή την περίπτωση, όσο κι αν ο coach B. έχει αδυναμία στον ΜακΚίσκ που παίζει και στη θέση 2 και στη θέση 3, θα έχουμε αποδέσμευση. Εκτός αν υπάρξουν εξελίξεις με άλλον παίκτη...