Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο Ολυμπιακός έχουν κλείσει ακόμη τα ρόστερ τους, οπότε η αγωνία των φιλάθλων τους παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Οι «πράσινοι» ψάχνουν έναν σέντερ, ο Ολυμπιακός περιμένει να οριστικοποιηθεί η περίπτωση του Βεζένκοφ, ώστε από κει και πέρα να κινηθεί ανάλογα. Αν κλείσει θετικά του Βεζένκοφ, λογικά θα φύγει ένας εκ των Πίτερς-Πετρούσεφ, πιθανότατα και ο ΜακΚίσικ, που τον θέλει η Μονακό. Αλλωστε οι Πειραιώτες ψάχνουν την αγορά του ΝΒΑ για να βρουν τον κατάλληλο παίκτη για την περιφέρειά τους και δη για τις «πλάγιες» θέσεις.

Την ίδια ώρα αρκετοί είναι οι ΝΒΑers, που είναι πιθανό να έρθουν στην Ευρώπη. Και ο λόγος γίνεται και για πολύ καλά ονόματα, όπως τέτοιο είναι ο Τούρκος Φουρκάν Κορκμάζ και ο Ντάβις Μπέρτανς. Μάλιστα του τελευταίου το όνομα συνδέεται αρκετά τις τελευταίες μέρες με τον Παναθηναϊκό, αν και οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν εστιάσει σε σέντερ. Ενώ ο Μπέρτανς είναι «4άρι», που μάλιστα παίζει πολύ μακριά από το καλάθι.

Ο επίσης Τούρκος Τσεντί Οσμάν θα είναι επίσης μεγάλη υπόθεση για την Ευρωλίγκα αν επιστρέψει σε αυτήν. Εχει κάνει ήδη πολύ καλή πορεία στο ΝΒΑ, αν δεν βρει, όμως, αυτό, που θέλει εκεί, ίσως να γυρίσει στη «Γηραιά Ηπειρο». Οι ευρωπαϊκές ομάδες που τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες είναι πολλές άλλωστε.

Δεν είναι, πάντως, μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που δεν έχουν κλείσει το ρόστερ τους. Είναι μεταξύ άλλων και η Μπασκόνια, η οποία μόλις πριν από μερικές μέρες προσέλαβε τον Πάμπλο Λάσο στην τεχνική της ηγεσία. Και άλλες ομάδες, όμως, ψάχνουν να κλείσουν τρύπες. Η Παρτίζαν, η Αρμάνι και όχι μόνο.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πιθανότατα θα πάρουν παίκτες από το ΝΒΑ για να ολοκληρώσουν τα ρόστερ τους και μάλιστα δεν θα δώσουν λίγα χρήματα.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα γλυτώσει κάποια συμβόλαια, αφού αν επιστρέψει οριστικά ο Βεζένκοφ, αποκλείεται να μην υπάρξει αποχώρηση παίκτη. Και αν δεν φύγει ο ΜακΚίσικ, σίγουρα θα φύγει ένας από την πολύ γεμάτη φροντ-λάιν.