Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η απόφαση του Εργκίν Αταμάν να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος πάντως εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση στο προολυμπιακό τουρνουά με την εθνική ομάδα της Πολωνίας.

Παρότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε ρεπορτάζ για συμφωνία με τη Μάλαγα (για 2ετές συμβόλαιο), ο μάνατζέρ του Μίσκο Ραζνάτοβιτς και Εργκίν Αταμάν συζήτησαν και αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις του Πολωνού στο κορυφαίο επίπεδο για ακόμα μία σεζόν. Ο

Ο Αταμάν μπορεί να μην πήρε πράγματα από τον Πολωνό άσο, αλλά συνεχίζει να τον πιστεύει: Έχει εξαιρετικό κορμί, μακρινό σουτ, είναι σούπερ αθλητικός. Δεν είναι εύκολο, άλλωστε, να έρθει ένα 22χρονο παιδί από την Γκραν Κανάρια και να βρεθεί σε ομάδα που τελικά κατέκτησε την Ευρωλίγκα και, μάλιστα, με προπονητή που έτσι κι αλλιώς παίζει με κλειστό ροτέισον.

Παρόλα αυτά υπάρχει εκτίμηση προς τον Μπαλτσερόφσκι, για αυτό και δεν θα φύγει, τουλάχιστον άμεσα. Αν βρεθεί η λύση που ψάχνει ο Αταμάν στους ψηλούς, τότε μην αποκλείσετε να του γίνει ανανέωση και να φύγει με τη μορφή δανεισμού. Οι Πράσινοι, άλλωστε, ψάχνουν για ψηλό αλλά όχι ντε και σώνει για σέντερ-θηρίο. Μπορεί να φέρει ένα 4άρι, για παράδειγμα, όπως ήταν ο Τάις ή ο Σενγκέλια που υπάρχει ακόμα στη λίστα, που μπορούν να ακουμπήσουν και στο 5 αλλά δεν είναι κλασσικοί σέντερ.

Λίγες ώρες ακόμα για Κέντρικ Ναν

Ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα και περιμένει να περάσει και η 15η Ιουλίου που κλείνει το buy out για την αποχώρηση του Κέντρικ ναν για το ΝΒΑ - Προκειμενου να ηρεμήσουν όλοι οριστικά στο Τριφύλλι.

Τυπικά η ομάδα αυτό που θέλει είναι ένα 5άρι, για να κλείσει το ρόστερ του κατά 99% - Γράφουμε αυτό το ποσοστό γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει επιστρέψει δυναμικά και κανείς ποτέ δεν μπορεί να ξέρει τι θα σκαρώσει μέχρι το φινάλε των μεταγραφών...

Στη θέση του σέντερ, λοιπόν, πρέπει να δούμε τα δεδομενα, καθώς ο Ματίας Λεσόρ είναι ο καλύτερος ψηλός αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα, ο Κώστας Αντετοκούνμπο ως ελληνικό συμβόλαιο συμπληρώνει καλά τη θέση αλλά, σαφώς, χρειάζεται κάτι ακόμα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται και θα φέρει 5άρι επιπέδου. Έτοιμο. Τύπου Μπιτάτζε που έχουμε γραψει ήδη.

Ποια χαρακτηριστικά θα έχει αυτό το 5άρι; Τυπικά αυτό που χρειάζεται είναι να βρει έναν παίκτη για 12+ λεπτά στο παρκέ, άρα δεν μπορεί εύκολα να φέρει τον Σάριτς (που έτσι κι αλλιώς έχει κλείσει αλλού) ή τον Ντάνιελ Τάις που θα ήταν ιδανικός "κοντός-ψηλός" που σουτάρει από μαριά - Δηλαδή ακριβώς αυτό που ψάχνει ο Αταμάν, αλλά παρέμεινε με τεράστιο συμβόλαιο στο NBA.

Υπάρχουν άλλες λύσεις στο μπλοκάκι του Αταμάν, όπως ο Τζέι Χαφ από τους Νάγκετς ή ακόμα και ο Λούκα Γκάρζα από τους Τίμπεργουλβς. Δεν έχει ξεμείνει η αγορα από παίκτες - Κάθε άλλο. Άλλωστε, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αταμάν έχει στο μυαλό του πολύ την Τουρκία και την Ισπανία, εκτός από την Αμερική για μεταγραφή!