Η κάθοδος από το ΝΒΑ προς την Ευρώπη συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Οι παίκτες από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, που έρχονται στα μέρη μας, γίνονται ολοένα και περισσότεροι κάθε μέρα, που περνάει, και είναι κάτι, που δεν θα σταματήσει εδώ.

Η Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ πήρε τον πρώην γκαρντ των Κλίπερς, Εξέβιερ Μουν, ενώ σήμερα η Φενέρ προχώρησε στην απόκτηση του Λούκα Σάμανιτς και η Εφές σε αυτή του Τζόρνταν Νουόρα.

Πρόκειται για πολύ δυνατές κινήσεις και έχουν να κάνουν και με το νέο καθεστώς συμβολαίων, που υπάρχει εδώ και κάμποσο καιρό στις ΗΠΑ. Αυτοί οι παίκτες δύσκολα θα έρχονταν Ευρώπη σε άλλες εποχές, αλλά τώρα, που άλλαξε το σκηνικό με τα συμβόλαια στο ΝΒΑ, βλέπουμε ότι έρχονται.

Και έπεται, όπως αναφέραμε, και συνέχεια. Και μάλιστα στην Ευρώπη μπορεί να έρθουν πολύ πιο δυνατά ονόματα από αυτούς, που επισημάναμε: τον Μουν, δηλαδή, τον Σάμανιτς και τον Νουόρα.

Π.χ. ο Τούρκος Τσεντί Οσμάν θα είναι μία «βόμβα» αν επιστρέψει στη «Γηραιά Ηπειρο» μετά από τόσα χρόνια στο ΝΒΑ. Κάτι, που ισχύει και για τον Εβάν Φουρνιέ, τον Γάλλο μπόμπερ, που βλέπουμε και με την εθνική ομάδα της χώρας του. Αλλωστε ακόμη υπάρχουν και μάλιστα πολλά κενά στα ρόστερ των ομάδων της Ευρωλίγκας, οπότε κάπως πρέπει να καλυφθούν.

Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει κλείσει το ρόστερ του, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει ψηλό αλλά φαίνεται ότι θα πάει να τον πάρει τον Οκτώβρη. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα χτυπήσουν κάτι πολύ δυνατό. Δεν βιάζονται και θα κινηθούν πιο γρήγορα από ό, τι έχουν προγραμματίσει μόνο αν τους παρουσιαστεί κάποια σούπερ περίπτωση. Όπως ο Ουίλι Χερνανγκόμεθ της Μπαρτσελόνα. Είναι, όμως, σχεδόν απίθανο να φύγει ο 30χρονος σέντερ από τους Καταλανούς, οπότε όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει παίκτη από το ΝΒΑ σε περίπου δύο μήνες. Όπως έκανε πέρυσι με τον Ναν προς τα τέλη Οκτώβρη, κίνηση, που άλλαξε τα πάντα στο «τριφύλλι» και έφερε την επανάσταση με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός γενικώς δεν θέλει να πάρει έναν ψηλό, που θα του κάνει την τρελή διαφορά (τον έχει αυτόν και είναι ο Λεσόρ), αλλά έναν παίκτη, που θα είναι και στο «4» και στο «5» και τον οποίο είναι διατεθειμένος να πληρώσει πολύ ακριβά.

Ο Εργκίν Αταμάν είναι σίγουρος ότι θα τον βρει και στον Παναθηναϊκό συμφωνούν μαζί του και δεν ανησυχεί κανένας.