Την πρόταση του Παναθηναϊκού φέρεται να αποδέχτηκε ο Ομέρ Γιουρτσεβέν, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Eurohoops την τελευταία ώρα.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο Τούρκος σέντερ απάντησε θετικά στην προσφορά των Πράσινων, ωστόσο υπάρχει μια λεπτομέρεια, που δεν επιτρέπει στον πρωταθλητή Ευρώπης να προβεί ακόμη στην ανακοίνωση της σημαντικής μεταγραφής.

Αυτή έχει να κάνει με το αίτημα του 26χρονου ψηλού, με το οποίο ζήτησε από τον Παναθηναϊκό μερικές ημέρες διορία ώστε να περιμένει προτάσεις από το ΝΒΑ και να τις εξετάσει προς το συμφέρον του, πριν τελικά καταλήξει οριστικά στον "Επτάστερο".

Ο Γιουρτσεβέν έπαιξε στη Φενέρμπαχτσε ως τα 18 του, όταν αποχώρησε για να φοιτήσει πρώτα στο NC State και μετά στο Georgetown, ένα κολέγιο που φημίζεται για τους καλούς σέντερ.

Στη συνέχεια έπαιξε στο ΝΒΑ από το 2021 ως και το 2024, παρότι δεν επιλέχθηκε σε draft του ΝΒΑ και είχε μία συμπαθητική πορεία με τους Χιτ και τους Τζαζ, ενώ ενδιάμεσα έπαιξε και στην G-League.

Σε 113 ματς στο ΝΒΑ μέτρησε 5.0 πόντους και 4.6 ριμπάουντ σε 11.8 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής, ενώ είχε παρουσία και σε 17 αγώνες των playoffs με τους Μαϊάμι Χιτ το 2022 και το 2023 όταν έφτασαν ως και τους τελικούς της λίγκας.