Τον ελληνικό τους κορμό θέλουν να ενισχύσουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με παίκτες που να μπορούν να σταθούν στο επίπεδό τους, κι αυτό το αναφέρουμε ως μακρόπνοο πλάνο και όχι αποκλειστικά για φέτος το καλοκαίρι που, λίγο-πολύ, έχουν κλείσει τα ρόστερ τους - Έχουμε ξαναγράψει ότι ο Παναθηναϊκός, φυσικά, θα πάρει κι έναν σέντερ.

Παρόλα αυτά ψάχνουν για παίκτες σε κάθε άκρη του πλανήτη, όπως κάνει και η ΕΟΚ άλλωστε, αφού υπάρχει σημαντικό ελληνικό στοιχείο και αλλού - Κυρίως στις ΗΠΑ. Ας μην ξεχνάμε ότι από τον Νικ Γκάλη μέχρι τον Καλάθη, τον Κουφό, τον Μπράμος υπήρξαν πολλοί Έλληνες αθλητές με ταλέντο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Μια τέτοια, σούπερ λύση, είναι ο Τζακ Λουρίδας (γεννημένος το 2007), στο 1.93 μ., με πολύ καλή εκτέλεση από μέση και μακρινή απόσταση αλλά και με δημιουργία, ο Λευτέρης Λιοτόπουλος (γεννημένος το 2006), διεθνής με τις μικρές εθνικές της Ελλάδας, κόμπο γκαρντ με καλά σκορ, που αποφάσισε να ενταχθεί στο Κολέγιο του St. John του Ρικ Πιτίνο, ο 24χρονος γκαρντ Μάρκους Τσοχώνης, o Νίκος Γκλάρος-Σταυρόπουλος (γεννημένος το 2009) στα 2.07 μ. που ξεχωρίζει με την παρουσία του, με καλό κορμί για την ηλικία του.

Παρόλα αυτά υπάρχει ένας ακόμα αθλητής με πολύ ενδιαφέρον, ο Τάσος Καματερός (γεννημένος τον Μάρτη του 2000) που αγωνίζεται στο Πανεπιστήμιο του Βαντερμπίλτ, στην πρώτη κατηγορία του NCAA. Με ύψος 2.03 μ. πλέον ανήκει στην ΑΕΚ, καθώς ο Σάκοτα τον είχε ξεχωρίσει σε κάποια δοκιμαστικά που είχε κάνει. Το παιδί έχει εξαιρετικό κορμί για τη θέση 3, πολύ-πολύ καλό μακρινό σουτ αλλά μπορεί να υπάρξει με άνεση και κοντά στο καλάθι, καθώς έχει καλή κίνηση με την πλάτη.

Αυτό που ακούγεται έντονα στην πιάτσα είναι ότι η έλευση του στην Ελλάδα αποτελεί τον προθάλαμο, αν τα πάει καλά με την Ένωση και δείξει ότι έχει τσαγανό, για τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Γιατί τόσο ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν παίκτη που να συμπληρώνει το 3 με τον Παπανικολάου και, γιατί όχι, στο μέλλον να πάρει τη θέση του, ενώ και με τον Παπαπέτρου θα μπορούσε να ταιριάξει πολύ καλά.

Αγροτικό θα κάνει με λίγα λόγια στην ΑΕΚ και είναι στο χέρι του να αποδείξει αν μπορεί να πάρει την ευκαιρία του ή όχι σε έναν από τους δύο κολλοσούς, με τα τεράστια μπάτζετ και την εντυπωσιακή παρουσία στην Ευρωλίγκα.