Σε ένα από τα πιο… καυτά καλοκαίρι της ιστορίας τους στον Ολυμπιακό, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι «τίναξαν την μπάνκα» και μετά τη μεταγραφή του Σάσα Βεζένκοφ, έφεραν στην Ελλάδα και τον Έβαν Φουρνιέ, ολοκληρώνοντας έτσι ένα τρομακτικό ρόστερ. Οι ιδιοκτήτες της ομάδας μετά την απώλεια του πρωταθλήματος και την αποτυχία στο Final Four της Euroleague για δεύτερη σερί σεζόν, αποφάσισαν να κάνουν… all in και να δώσουν στον Γιώργο Μπαρτζώκα το καλύτερο υλικό που είχε ποτέ στην καριέρα του.

Βέβαια ο ερχομός του Φουρνιέ είναι ξεκάθαρο, πως θα φέρει ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, καθώς πλέον δεν θα υπάρχει χώρος για τον Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Σέρβος φόργουορντ υπολογίζεται για τη θέση “4” και σε ειδικές περιπτώσεις στο “5”, όμως πλέον ο Γάλλος θα παίζει στις θέσεις 2-3 κι έτσι οι Βεζένκοφ και Πίτερς δεν θα χρειαστεί να υπηρετούν άλλο ρόλο, εκτός από εκείνου του πάουερ φόργουορντ.

Γι’ αυτό και ο Πετρούσεφ ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για να μπει στο αεροπλάνο για τη Σερβία, αφού του χρόνου θα παίξει ως δανεικός στον Ερυθρό Αστέρα. Πριν φύγει όμως από την χώρα, ο 24χρονος Σέρβος ψηλός θα περάσει από τα γραφεία των Αγγελόπουλων, οι οποίοι με μία μικρή αύξηση θα του επεκτείνουν το συμβόλαιο. Πρώτα λοιπόν θα υπογράψει και μετά θα φύγει τους Σέρβους, όπου εκεί περιμένουν πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα τον έχει βασικό και αναντικατάστατο για μία σεζόν!

Ο Ερυθρός Αστέρας θα καλύψει και το όλο το μέρος του συμβολαίου του Πετρούσεφ, που ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ για τη χρονιά 2024/2025. Ο μάνατζερ του αργυρού Ολυμπιονίκη Μίσκο Ραζνάτοβιτς, μάλιστα “φωτογράφισε” πως ο πελάτης του, οδεύει προς τον σύλλογο του Βελιγραδίου.

Ωστόσο, ο Πετρούσεφ δεν θα είναι ο μοναδικός που θα φύγει, καθώς υπάρχουν πλέον σκέψεις και για δεύτερη αποχώρηση από το ρόστερ των Κυπελλούχων Ελλάδας, με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να είναι ο επικρατέστερος, την ώρα που η Μονακό φαίνεται να τον περιμένει!