«Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τους αντιπάλους της στην Ελλάδα», γράφει η ισπανική εφημερίδα As και αναφέρεται φυσικά στην Euroleague.

«Και οι δύο έχουν κάνει μεγάλες προσθήκες για την επόμενη σεζόν. Είναι υποψήφιοι για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας», αναφέρουν οι Ισπανοί και αφορμή ήταν η απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ από τον Ολυμπιακό που ανέβασε τη δυναμική των ερυθρόλευκων.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το έβδομο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην ιστορία του τον περασμένο Μάιο, αφού νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Βερολίνου. Σύμφωνα με την As: «Ήταν η επιστροφή στο μεγαλείο ενός ιστορικού, ενός ΠΑΟ με επικεφαλής τον πάντα αμφιλεγόμενο Εργκίν Αταμάν, προπονητή των δύο Euroleague με την Αναντολού Εφές, και που γνώρισε μια αυθεντική επανάσταση στην ομάδα το καλοκαίρι του 2023 για να φτάσει ξανά στην ελίτ: 11 μεταγραφές την καλοκαιρινή περίοδο και, τον Οκτώβριο, το κερασάκι στην τούρτα, ο Κέντρικ Ναν».

«Θέλει και άλλο ο Γιαννακόπουλος»

Όμως, η ισπανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση τονίζει πως ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει και άλλο δίνοντας μερικές ακόμη μικρές πινελιές σε μια ήδη υπέροχη ομάδα με τις προσθήκες των Λορέντζο Μπράουν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και του Ομέρ Γιουρτσέβεν . Ο Τούρκος σέντερ (26 ετών και 2,13 μ.) φτάνει με 113 αγώνες στο ΝΒΑ στο ενεργητικό του ανάμεσα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Γιούτα Τζαζ. Αν προσαρμοστεί στην Ευρωλίγκα, είναι τεράστια ενίσχυση ενώ με την τριάδα Μπράουν, Ναν και Σλούκα καλείται να κυριαρχήσει.

Η πληγωμένη κραυγή του Ολυμπιακού

Πάντως, η As γράφει: «αν δεν τους σταματήσει ο Αθηναίος γείτονας» και αναφέρεται στον Ολυμπιακό.

«Γιατί στον Πειραιά ξαναβγαίνει στην επιφάνεια η πληγωμένη κραυγή του Ολυμπιακού. Ημιτελικός στο τελευταίο Final Four στο οποίο έχασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και στο οποίο έφτασαν αφότου άφησε εκτός τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά, οι ερυθρόλευκοι στην καλοκαιρινή αγορά πήραν πίσω τον Σάσα Βεζένκο, τον MVP της Euroleague 2023, μετά από μόλις μία σεζόν στο ΝΒΑ.

Δεν ήταν η μόνη βόμβα από τους Έλληνες, αφού απέκτησαν και τον Έβαν Φουρνιέ. Ο Γάλλος διεθνής επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 12 σεζόν στη Βορειοαμερικανική Λίγκα. Δεν φτάνουν μόνοι σε αυτόν τον επικίνδυνο Ολυμπιακό, που κέρδισε την τελευταία του Ευρωλίγκα το 2013. Η ομάδα του Μπαρτζώκα έχει αποκτήσει τον Αργεντινό πόιντ γκαρντ Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος δεν δούλεψε στον Παναθηναϊκό. Πέτυχε και την επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ: μετά από μια υπέροχη χρονιά στην Ελλάδα, ο Αμερικανός δοκίμασε την τύχη του στο NBA... και πήρε το δρόμο της επιστροφής λίγο μετά για να ενισχύσει τη Φενέρμπαχτσέ.

Και υπάρχει ένα στοίχημα, ας πούμε, αυτό του Κίναν Έβανς. Ο γκαρντ έρχεται από τη Ζαλγκίρις... αν και τραυματίας, στη διαδικασία ανάρρωσης από την επέμβαση στο γόνατο που υποβλήθηκε τον Μάιο και η οποία θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων για έξι έως οκτώ μήνες. Με την επιστροφή του οι κόκκινες δυνατότητες θα είναι τεράστιες. Μια δύναμη πυρός για να σταθεί κανείς απέναντι σε οποιονδήποτε στην Ευρωλίγκα, ακόμα και στον Παναθηναϊκό με τον οποίο μάχεται για την κυριαρχία του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχει ανέβει στον ουρανό», ολοκληρώνει το αφιέρωμα της η As.