Ενθουσιασμό έχει σκορπίσει στους φίλους τού Ολυμπιακού η έλευση του Εβάν Φουρνιέ στον Πειραιά, δεδομένου ότι ο διεθνής Γάλλος άσος επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στο ΝΒΑ, σε ηλικία μόλις 31 ετων, με κίνητρο για να φτάσει στην κορυφή.

Μάλιστα, η έλευση του μπορεί να προκαλέσει σειρά εξελίξεων στο Λιμάνι, καθώς πλέον είναι περίπου δεδομένη η αποχώρηση του Πετρούσεφ (με τη μορφή δανεισμού στον Ερυθρό Αστέρα), ενώ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να μείνει ελεύθερος ο ΜακΚίσικ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον προπονητή Τζίμη Κουστένη, βοηθό του Ρικ Πιτίνο το διάστημα που ήταν στον πάγκο τού Παναθηναϊκού ο Αμερικανός κόουτς, καθώς γνωρίζει άριστα το ΝΒΑ και, φυσικά, τι έκανε τα τελευταία χρόνια ο Φουρνιέ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

"Πτωτική πορεία ο Φουρνιέ τα δύο τελευταία χρόνια - Έτοιμος για την Ευρωλίγκα; - Μακρινό σουτ και προσωπικότητα"

"Τις τελευταίες δύο σεζόν έχει μια πτωτική πορεία η παρουσία του στο ΝΒΑ, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έφυγε από το Ορλάντο είχε μικρό αριθμό συμμετοχών στο πρωτάθλημα. Με αποτέλεσμα οι μέσοι όροι του να πέσουν αισθητά. Είναι παίκτης που στο Ορλάντο είχε πάνω από 15-16 πόντους μ.ο., αλλά τις τελευταίες δύο σεζόν έχουν πέσει πολύ τα ποσοστά του. Το ζήτημα είναι κατά πόσο θα είναι έτοιμος για να ανταποκριθεί στο δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας, από τη στιγμή δεν ήταν ενεργός φουλ στις ομάδες του τα τελευταία δύο χρόνια", ανέφερε αρχικά για την παρουσία τού Γαλλου τις τελευταίες σεζον και συμπλήρωσε για αυτά που θα δώσει με την παρουσία του στο Λιμάνι:

"Θα δώσει το μακρινό σουτ, καθώς εφόσον είναι σε καλή κατάσταση είναι εξαιρετικός σουτέρ, με 35-37-40% ήταν το ποσοστό του στο τρίποντο στο ΝΒΑ. Επίσης η προσωπικότητα που έχει είναι σημαντική. Σουτ και προσωπικότητα θα δώσουν επιπλεον λύσεις από την περιφέρεια".

"Εκεί θα παίζει ο Φουρνιέ -  Μαζί με τον Σάσα στην 5άδα - Προτάθηκε και στον Παναθηναϊκό"

Στη θέση 2 ή στη θέση 3;

"Θέση 3, με σουτ εξαιρετικά μετά από ντρίπλα αλλά και από θέση. Στη δημιουργία δεν είναι κακός παίκτης, αλλά δεν είναι και το πολύ δυνατό του στοιχείο. Ο Ολυμπιακός τον παίρνει για τη δεινότητα στο σουτ, ενώ για τη θέση του είναι καλός ριμπάουντερ".

Ο Ολυμπιακός μετά τον Βεζενκοφ έφερε και τον Φουρνιέ - Αλλάζει η θέση του στην ιεραρχία των φαβορί για Ευρωλίγκα και Ελλάδα;

"Αυτό μένει να φανεί στο γήπεδο, οι προσθήκες είναι από το πάνω ράφι κυρίως με τον Βεζένκοφ που είναι και πιο ακριβοπληρωμένος. Τα ατού τού Βεζένκοφ είναι ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, έχει δουλέψει με τον Μπαρτζώκα και παλιούς συμπαίκτες, δεν θέλει χρόνο προσαρμογής. Κι αυτό είναι πολύ βασικό για τον Σάσα. Θα δώσει αξιόπιστη λύση από μακρινή απόσταση, στο ριμπάουντ δίνει περισσότερες λύσεις από τον Πίτερς και με τον Φουρνιέ στο 3 και τον Βεζενκοφ στο 4 ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει μεγάλη δύναμη από την περιφέρεια".

Μπορεί να φέρει εξελίξεις στον Παναθηναϊκό η έλευση του Φουρνιέ, με μεταγραφή-απάντηση;

"Ο Παναθηναϊκός δεν θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την έλευση του Φουρνιέ όχι γιατί τον υποτιμά, αλλά γιατί δεν χρειαζόταν τέτοιο παίκτη. Είχε προταθεί και στον Παναθηναϊκό, εκτίμησε το τιμ ότι δεν χρειαζόταν τέτοια προσθήκη. Θα δούμε σε ποια κατάσταση θα είναι ο Φουρνιέ στην άμυνα όταν θα κυνηγάει τα αντίπαλα 3άρια, αλλά για τον Παναθηναϊκό θα είναι άλλη μια μονάδα".