Ολος ο μπασκετικός κόσμος συνεχίζει να μιλάει για το τεράστιο μπαμ του Ολυμπιακού με τον Εβάν Φουρνιέ και αυτό είναι φυσιολογικό καθώς ο λόγος γίνεται για έναν παίκτη με 12ετή θητεία στο ΝΒΑ και γενικώς λαμπρή καριέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος δαπάνησαν πολλά χρήματα και έφτιαξαν ένα ρόστερ, ικανό να τα πάρει όλα την επόμενη σεζόν. Και κυρίως αυτά, που χάθηκαν πέρυσι, το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα.

Στην ίδια μοίρα, πάντως, με τον Ολυμπιακό είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι πανίσχυρη ομάδα, έχει την ψυχολογία του πρωταθλητή Ευρώπης και έκανε το καλοκαίρι στοχευμένες κινήσεις για να ενισχύσει το ρόστερ του. Δεν χρειαζόταν πολλά πράγματα, πήρε τον Λορένζο Μπράουν και τον Ομέρ Γιουρτσεβέν, και ο Εργκίν Αταμάν νοιώθει ευτυχισμένος.

Ο κόσμος της ομάδας, όμως, βλέποντας τον μεγάλο αντίπαλο να κάνει το μπαμ με τον Φουρνιέ, θέλει μία ακόμη μεταγραφή από τον επτάστερο. Νοιώθει ότι ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε πολύ και γράφει στο διαδίκτυο ότι πρέπει να αποκτηθεί ένας ακόμη παίκτης στις θέσεις «3-4». Προς το παρόν ο Αταμάν δεν έχει στο μυαλό του κάτι τέτοιο, αλλά δεν αποκλείεται στη συνέχεια να αλλάξει το σκεπτικό του.

Αν, όμως, έπαιρνε απόφαση τώρα να αποκτήσει έναν τέτοιο παίκτη, ο συμπατριώτης του Τσεντί Οσμάν θα ήταν ο κατάλληλος. Είναι έμπειρος παίκτης με θετική παρουσία στο ΝΒΑ, που, όμως, ξέρει και την διαδικασία της Ευρώπης, αφού έπαιζε στην Εφές. Είναι και μεγάλο όνομα, που θέλει ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

Πάντως, δεν θα ήταν ο μόνος υποψήφιος αφού η αγορά διαθέτει και άλλες σπουδαίες λύσεις. Μία τέτοια επίσης θα μπορούσε να είναι ο Νταγκ ΜακΝτέρμοτ, ένας Αμερικάνος φόργουορντ με ευρωπαϊκή, όμως, νοοτροπία. Ο ΜακΝτέρμοτ είναι 32 ετών, παίζει όλα τα χρόνια της καριέρας του στο ΝΒΑ και έχει σουτ, που «σκοτώνει». Καλύτερο σουτ και από του Φουρνιέ.

Και ο Τζάστιν Χολιντέι θα μπορούσε να είναι μία πολύ καλή επιλογή. Πρόκειται για τον μεγάλο αδερφό του σταρ του ΝΒΑ, Τζρου Χολιντέι. Ο Τζάστιν Χολιντέι είναι κι αυτός πολύ καλός σουτέρ, ενώ έχει και εμπειρία από την Ευρώπη καθώς έχει παίξει σε Βέλγιο και Ουγγαρία.

Γενικώς ο Παναθηναϊκός με τόσα χρήματα, που διαθέτει, θα μπορούσε να κάνει την καλύτερη επιλογή, αλλά όπως αναφέραμε ο Αταμάν δεν προχωράει προς το παρόν σε κάποια κίνηση. Στο μέλλον, όμως, ίσως και στο άμεσο, αυτό το δεδομένο ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ενόψει μίας σεζόν, όπου θα πέσουν κορμιά σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα.