Η Ευρωλίγκα ξεκινάει σε περίπου ένα μήνα και ο μπασκετικός κόσμος ανυπομονεί για το τζάμπολ. Το «προϊόν» έχει ενισχυθεί τρομερά και πάνω από όλα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι από τα γκράντε φαβορί για την κατάκτηση της κούπας. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και κάλυψε τα λίγα του κενά με την απόκτηση των σπουδαίων Λορένζο Μπράουν και Ομέρ Γιουρτσεβέν.

Ο Ολυμπιακός, που έχασε πέρυσι το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, φέτος το καλοκαίρι έκανε την επανάστασή του, πραγματοποιώντας τεράστιες μεταγραφές. Τα ονόματα βασικά του Εβάν Φουρνιέ και του Σάσα Βεζένκοφ μιλούν από μόνα τους. Καταλαβαίνει ο καθένας, λοιπόν, τι μάχες έχουν να γίνουν ενώ βέβαια στο «παιχνίδι» για την κορυφή είναι κι άλλες πολύ καλές ομάδες όπως οι Φενέρ, Εφές, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μονακό και Παρτίζαν. Χωρίς, πάντως, να αποκλείεται και κάποια έκπληξη.

Την ίδια ώρα μάλιστα οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει και θα γίνουν κάποιες ακόμη. Από το ΝΒΑ στην Ευρώπη αναμένονται ακόμη 1-2 πολύ μεγάλα ονόματα, αλλά υπάρχουν και παίκτες από τη «Γηραιά Ηπειρο», που δεν έχουν βρει δουλειά. Ενας από αυτούς είναι ο Ρίκι Ρούμπιο με τον Ισπανό να φοράει πέρυσι την φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ο 34άρης και σπουδαίος Τζέιμς Νάναλι είναι επίσης στο ταμείο ανεργίας. Ο πολυσχιδής ρόλος του αναμένεται μέσα στις μέρες να απασχολήσει σοβαρά κάποια ομάδα. Και ο Φρανκ Καμίνσκι, ο οποίος έπαιξε πέρυσι στην Παρτίζαν, δεν έχει βρει ακόμη συμβόλαιο. Πρόκειται για έναν παίκτη, που ήταν για αρκετά χρόνια στο ΝΒΑ πριν έρθει στην Ευρωλίγκα.

Τέλος και ο Λιουκ Σίκμα είναι ακόμη στο ταμείο ανεργίας. Ο έμπειρος πάουερ-φόργουορντ ήρθε και δεν ακούμπησε στον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να δει την πόρτα της εξόδου. Είναι 35 ετών, η αξία του είναι δεδομένη, αλλά πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το μέλλον του.

Ο Παναθηναϊκός, όπως αναφέραμε και χθες, δεν ψάχνει κάποιον παίκτη τώρα. Ισως, όμως, να ασχοληθεί στο άμεσο μέλλον. Αν το κάνει, θα ασχοληθεί με το ΝΒΑ, εκτός αν ο Νάναλι είναι ακόμη ελεύθερος. Ο Αμερικάνος είναι 34 ετών, παραμένει, όμως, σε πολύ καλό επίπεδο, όπως έδειξε και με την Παρτίζαν. Και δεν αποκλείεται να βρεθεί στο μικροσκόπιο του Αταμάν, που, όμως, τώρα ασχολείται με τους παίκτες, που έχει και με τίποτε άλλο.