Ο Εβάν Φουρνιέ παρουσιάστηκε επίσημα από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, είπε ότι στόχος της ομάδας του είναι να διαλύσει τον Παναθηναϊκό και ανέφερε ότι είχε πρόταση να μείνει στο ΝΒΑ, αλλά δεν είχε πια τόσο έντονο κίνητρο για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ ήδη ξεκίνησε την δουλειά με τον κόσμο του Ολυμπιακού να τον περιμένει ως Μεσσία για να επανέλθουν οι «ερυθρόλευκοι» στη κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ο Φουρνιέ δύσκολα θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό, αλλά η αλήθεια είναι ότι το όνομά του τέθηκε στα υπόψη του Εργκίν Αταμάν. Όπως και το όνομα του Τούρκου επί χρόνια παίκτη του ΝΒΑ, Τσεντί Οσμάν.

Προς το παρόν, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν φαίνεται διατεθειμένος να κινηθεί για άλλο παίκτη και ούτως ή άλλως ο Φουρνιέ γούσταρε να πάει στον Ολυμπιακό, κάτι, που το είχε εκφράσει εδώ και χρόνια.

Στα 32 του ο πρώην παίκτης των Ντιτρόιτ Πίστονς καλείται κατά κάποιο τρόπο να κάνει αυτό, που έκανε πριν από χρόνια ο Βασίλης Σπανούλης όταν και πήρε τον δρόμο από το ΟΑΚΑ για το ΣΕΦ: να επιστρέψει τον Ολυμπιακό στη κορυφή.

Ο Σπανούλης είχε πάει το 2010 στον Πειραιά και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έκανε τον Ολυμπιακό και πρωταθλητή Ελλάδας και πρωταθλητή Ευρώπης. Το ίδιο περιμένουν τώρα και οι Πειραιώτες από τον Φουρνιέ ποντάροντας στην αξία του σε συνδυασμό με την έντονη προσωπικότητά του.

Ο Γάλλος σε συλλογικό επίπεδο δεν έχει ζήσει έντονα το αίσθημα του πρωταθλητισμού και όπως είπε αυτό θέλει να ζήσει εδώ, για αυτό και πήγε στον Ολυμπιακό. Το αίσθημα αυτό, πάντως, το έχει ζήσει με την εθνική Γαλλίας. Ηταν από τους πρωταγωνιστές των τρικολόρ και πήρε μαζί τους αρκετά μετάλλια.

Θα έχει γενικώς ενδιαφέρον η παρουσία του Φουρνιέ στον Ολυμπιακό, αφού πέρα από παικταράς, είναι και ένας άνθρωπος, που μιλάει, που εκφράζεται πολύ. Και δεν λέει τετριμμένα πράγματα. Θα λέγαμε ότι ένας ακόμη Μάικ Τζέιμς ήρθε από τα μέρη μας.