Πέρυσι στο φιλικό με την Τσεντεβίτα περίπου τέτοια εποχή ο Παναθηναϊκός είχε χάσει. Την Παρασκευή όμως, με τον ίδιο αντίπαλο το σκηνικό αντιστράφηκε, αν και στα φιλικά παιχνίδια δεν έχουν ιδιαίτερη ουσία τα αποτελέσματα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν των Σλοβένων με 81-76 με τον Λορένζο Μπράουν να είναι εκείνος, που έκλεψε την παράσταση. Ο Αμερικάνος γκαρντ στο πρώτο του ματς με τη νέα του ομάδα φάνηκε σαν να είναι χρόνια σε αυτή.

Στρατηγό τον χαρακτήρισαν τον Μπράουν και έτσι ακριβώς εμφανίστηκε στην αναμέτρηση με τους Σλοβένους, καθώς ηγήθηκε της ομάδας του στο σκοράρισμα, έδειξε την μεγάλη του προσωπικότητα και την ίδια ώρα μοίραζε τις ασίστ σαν…στραγάλια. Συνολικά είχε 18 πόντους, αλλά και 5 ασίστ και ο τρόπος, που τις έδινε, θύμισε σε πολλούς τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Βέβαια η κλάση και η αξία του Μπράουν είναι γνωστή εδώ και χρόνια: τόσο από την πλούσια παρουσία του στην Ευρώπη, όσο και από το ΝΒΑ.

Ο Εργκίν Αταμάν μόνο να χαμογελάσει μπορούσε με όσα είδε από τον Μπράουν, αλλά είχε κι έναν ακόμη λόγο να χαίρεται: για την εμφάνιση του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ. Ο 19χρονος παίκτης πήρε χρόνο συμμετοχής λόγω των απουσιών που είχε η ομάδα του και έδειξε ορισμένα κομμάτια από το μεγάλο του ταλέντο. Εβγαλε μάλιστα και σκληράδα σε κάποιες φάσεις, κάτι, που του λείπει γενικά όπως και η σωματική δύναμη. Εχει, όμως, τεχνικά προσόντα, που δύσκολα μπορείς να βρεις σε νεαρό Ελληνα παίκτη. Για αυτό άλλωστε και το ΝΒΑ έχει στραμμένα τα βλέμματα πάνω του, περιμένοντας βέβαια όλος ο κόσμος να εμφανίσει ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη.

Είναι πιθανό μάλιστα αυτό να γίνει την χρονιά, που έρχεται, καθώς ο Αταμάν έχει πει ότι θα του δίνει χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και κυρίως με τους αντιπάλους, όπου τα πράγματα θα είναι εύκολα.

Γενικώς η χθεσινή μέρα ήταν μία καλή μέρα για τους Παναθηναϊκούς καθώς πάνω από όλα επέστρεψε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Οι φίλοι της ομάδας ζητάνε και την επιστροφή του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να κάνει συνεχώς κινήσεις, που εκπλήσσουν ευχάριστα το κοινό του Παναθηναϊκού. Και ακόμη μάλιστα έχει πολλά πράγματα να κάνει, θέλοντας να δει την ομάδα του να φτάνει όσο πιο ψηλά γίνεται.