Στο κείμενό μας, που δημοσιεύτηκε το πρωί του Σαββάτου και πιο συγκεκριμένα στο κλείσιμο του άρθρου, γράφαμε πως οι εκπλήξεις από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο θα συνεχιστούν. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο διοικητικός ηγέτης των πρωταθλητών Ευρώπης έριξε την νέα βόμβα του, ανακοινώνοντας τον πρώην παίκτη του ΝΒΑ, Τσεντί Οσμάν. Κάποια στιγμή οι «πράσινοι» δεν είχαν σκοπό να κάνουν άλλη κίνηση, αλλά τις τελευταίες μέρες ξεσηκώθηκε θέμα καθώς μάλιστα υπήρχε και σούπερ διαθέσιμος παίκτης, όπως είναι ο Οσμάν. Και σε θέση, στο «3», όπου ο Παναθηναϊκός δεν «πονάει», αλλά μία ενίσχυση περισσότερη δεν θα τον χάλαγε.

Ο Γιαννακόπουλος για τον επόμενο χρόνο θα δώσει 1.6 εκ. ευρώ στον Τούρκο φόργουορντ, φτιάχνοντας έτσι ντριμ-τιμ, όπως έγραψε και η ισπανική «As». Τώρα ο Εργκίν Αταμάν έχει στα χέρια του ένα ρόστερ με παίκτες για όλα τα γούστα και δεν θα αργήσει να κάνει δήλωση, με την οποία θα καλεί τον κόσμο της ομάδας να κλείσει εισιτήρια για το φάιναλ-φορ. Μόνο, που ακόμη είναι άγνωστο που θα γίνει το φάιναλ-φορ.

Αυτό, που είναι γνωστό είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήρε έναν παίκτη, που τα κάνει όλα. Ο Οσμάν είναι συνεπής στο αμυντικό κομμάτι, παίζει σωστό μπάσκετ, σουτάρει πολύ καλά, έχει εμπειρία, είναι και σε σούπερ κατάσταση, καθώς μάλιστα είναι 29 ετών. Είναι στην ηλικία, δηλαδή, του Σάσα Βεζένκοφ.

Στα προτερήματά του επίσης είναι δίχως άλλο ότι μιλάει την ίδια γλώσσα με τον προπονητή του, όπως και με τον Ομέρ Γιουρτσεβέν, που επίσης έγινε πριν από μερικές μέρες κάτοικος ΟΑΚΑ.

Μειονεκτήματα αν έχει; Ολοι έχουν. Ένα από αυτά είναι ότι θα κληθεί να παίξει και πάλι μπάσκετ Ευρωλίγκας, κάτι, στο οποίο θα χρειαστεί προσαρμογή μετά από τόσα χρόνια στο ΝΒΑ. Πάντως, η παρουσία του πέρυσι στους Σπερς και στον καθηγητή της προπονητικής, Γκρεγκ Πόποβιτς τον βοήθησε ακόμη περισσότερο όσον αφορά στην βελτίωση του παιχνιδιού του.

Ο πολύς κόσμος ρωτάει αν ο Οσμάν είναι καλύτερος από τον Φουρνιέ. Στο παρκέ φαίνονται όλα είναι η απάντηση. Πάντως, ο Φουρνιέ είναι καλύτερος στην επίθεση και ο Οσμάν σε όλα σχεδόν τα άλλα. Και κυρίως στην άμυνα.

Με Φουρνιέ και Οσμάν τελείωσαν οι μεταγραφές για τους «αιώνιους». Αυτό, που πλέον ίσως να περιμένει κανείς είναι κάποια αποχώρηση. Κυρίως από την πλευρά του Ολυμπιακού.