Ο Ολυμπιακός ενόψει της νέας σεζόν θα παρουσιαστεί διαθέτοντας ένα πλήρες και γεμάτο ρόστερ σε όλες τις θέσεις. Η βασική του πεντάδα, πάντως, αναμένεται να αποτελείται από τους Τόμας Ουόκαπ, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Εβάν Φουρνιέ, Σάσα Βεζένκοφ και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Θα είναι οι παίκτες που κατά πάσα πιθανότητα, όχι μόνο θα παίζουν περισσότερο, αλλά θα έχουν και τις περισσότερες ευθύνες μέσα στο παρκέ. Και η τριάδα Ντόρσεϊ-Φουρνιέ-Βεζένκοφ αναμένεται να κάνει... θραύση.

Είχαμε χρόνια να δούμε τόσο μεγάλη ποιότητα, με έφεση στο σκορ, από το «2», το «3» και το «4» στην πεντάδα του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες θα διαθέτουν ταυτόχρονα στο παρκέ τρεις παίκτες με μεγάλη έφεση στο σκορ, με καλό σουτ από την περιφέρεια, με δυνατότητα να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι με αρκετούς τρόπους. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ολυμπιακός όχι μόνο γίνεται περισσότερο απειλητικός για κάθε αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν θα δίνει τη δυνατότητα εύκολα και στον εκάστοτε αντίπαλο να στείλει για βοήθεια δεύτερο παίκτη. Και όλα αυτά έχοντας μέσα στη ρακέτα τον Σέρβο σέντερ και τον Τεξανό πλέι μέικερ να μοιράζει απλόχερα ασίστ.

Ο Σάσα Βεζένκοφ
InTime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Οι Πειραιώτες ενόψει της νέας σεζόν θα ψάξουν τρόπο να παίξουν ένα περισσότερο γρήγορο μπάσκετ. Θα επιδιώξουν να αγωνιστούν σε ένα υψηλότερο τέμπο, με στόχο να κινηθούν σε ένα μεγαλύτερο σκορ, ψάχνοντας έναν μέσον όρο κοντά στους 85 πόντους. Και έχουν το ταλέντο, την ποιότητα, αλλά και τους παίκτες ώστε να το κάνουν πράξη.

Η τρομερή ευχέρεια του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο «ένας με έναν», το πολύπλευρο ταλέντο του Εβάν Φουρνιέ στο σκορ, η ποιότητα του Σάσα Βεζένκοφ τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι. Θα είναι οι τρεις παίκτες που κατά κύριο λόγο θα βασιστεί ο Ολυμπιακός στην επίθεση. Θα είναι μία... τριάδα φωτιά, πάνω στην οποία και θα βασιστεί το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το μόνο σίγουρο είναι πως φέτος, ειδικά στις κρίσιμες στιγμές, αλλά και όταν η μπάλα θα... καίει, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν αρκετές επιλογές στην επίθεση για να δράσουν και να πάρουν τις νίκες που θέλουν. Κάτι που πέρσι δεν το είχε εύκολα...

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ
InTime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Δεν θα είναι όμως μόνοι τους. Ποιος μπορεί να υποτιμήσει την δυναμική του Άλεκ Πίτερς, ένας παίκτης με πάνω από 50% ευστοχία στο τρίποντο, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ κυμαίνονται μεταξύ 60% με 70% στα δίποντα, έχοντας καλά τελειώματα μέσα στη ρακέτα. Ο Κώστας Παπανικολάου θα έχει τις βραδιές του, το ίδιο και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, όπως και ο Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος αναμένεται να εξελιχθεί στην αποκάλυψη της χρονιάς για τους Πειραιώτες.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο Μόουζες Ράιτ που έκανε πέρσι... θραύση στα «αιώνια» ντέρμπι, η ξεχωριστή ποιότητα του Φιλίπ Πετρούσεφ, ο τρομερός Σακίλ ΜακΚίσικ που δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι το πως θα καταφέρει να τους χωρέσει, αλλά και να τους ταιριάξει όλους. Φέτος, όμως, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα έχει άγχος για την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Από ταλέντο σφύζει...

ΠΗΓΗ: fosonline.gr