Την άποψη, ότι οι δύο συμπατριώτες του, ο Ομέρ Γιουρτσεβέν και ο Τσεντί Οσμάν, θα προσφέρουν υψηλό θέαμα φέτος στον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο Τσενγκιζχάν Τσελίκ. Ο δημοσιογράφος της τούρκικης έκδοσης της εφημερίδας «Indepedent» μίλησε στο Sportdog.gr για τις δύο μεταγραφές που έγιναν στο Τριφύλλι με την υπογραφή του Εργκίν Αταμάν και υποστήριξε, ότι η ελληνική ομάδα διαθέτει την ισχυρότερη δομή ομάδας στην Ευρωλίγκα. Υποστήριξε μάλιστα, ότι όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στους «πράσινους», ειδικά οι Τούρκοι οπαδοί ανεξαρτήτων οπαδικών προτιμήσεων. «Οι καρδιές των Τούρκων οπαδών θα είναι επίσης στο πλευρό του Παναθηναϊκού», σημείωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε, στην οποία ανέλυσε τα στοιχεία που μπορεί να δώσει κάθε παίκτης στον πρωταθλητή Ευρώπης.

Intime / InTime / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποιά είναι η άποψη σας και οι σκέψεις σας για τον Ομέρ Γιουρτσεβέν και τον Τσεντί Οσμάν και τη μεταγραφή τους στον Παναθηναϊκό;

«Ο Τσεντί και ο Ομέρ είναι δύο από τα καλύτερα ονόματα της τελευταίας μπασκετικής γενιάς της Τουρκίας. Αυτά τα ονόματα είναι αναπόσπαστα κομμάτια μιας ομάδας, η οποία ονομάζεται χρυσή γενιάς μαζί με τον Αλπερίν Σενγκούν. Είναι συναρπαστικό να παρακολουθήσουμε στην ίδια ομάδα τον Τσεντί και τον Ομέρ Ειδικά, με την αποτελεσματική αξιοποίηση της δύναμης και της σωματικής διάπλασης του Ομέρ τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, σε συνδυασμό με τη δύναμη του Τσεντί στα σουτ εκτός 6,75, αυτήν τη χρονιά οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι με υψηλό θέαμα. Επίσης η υψηλή αντίληψη του παιχνιδιού από τον Τσεντί, αν ταιριάξει με τον Ομέρ, θα παρακολουθήσετε απίστευτες κινήσεις φέτος».

Γιατί ήρθαν ο Γιουρτσεβέν και ο Οσμάν στην Ελλάδα στην παρούσα φάση; Ποιοί είναι οι στόχοι τους;

«Τα σχέδια και των δύο είναι διαφορετικά. Νομίζω, ότι για τον Ομέρ η επιστροφή στο NBA είναι είναι πολύ δυνατή στο πίσω μέρος του μυαλού του. Από την άλλη πλευρά ο Τσεντί θέλει να αφήσει ένα σοβαρό αποτύπωμα στην Ευρώπη».

Ποιές βοήθειες μπορούν να προσφέρουν στον Παναθηναϊκό ο Γιουρτσεβέν και ο Οσμάν;

«Μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτή τη στιγμή, ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει την ισχυρότερη δομή ομάδας στην Ευρωλίγκα και όλα τα μάτια θα είναι πάνω του. Οι καρδιές των Τούρκων οπαδών θα είναι επίσης στο πλευρό του Παναθηναϊκού, εκτός από τις δικές τους ομάδες. Ειδικά οι οπαδοί της Γαλατασαράι, μέσω της επιρροής του Εργκίν Αταμάν».

Intime

Για τις σχέσεις του Οσμάν με τον Αταμάν έχουμε γνώση. Άλλωστε αμφότεροι αναφέρθηκαν με πολύ κολακευτικά λόγια ο ένας για τον άλλον. Ποιές είναι οι σχέσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού με τον Γιουρτσεβέν;

«Έχουμε δει στην εθνική ομάδα ότι υπάρχουν δύο άνθρωποι που δεν αντέχουν να χάνουν. Αυτό τους φέρνει μαζί για τον ίδιο σκοπό. Αναφέρομαι στον Τσεντί Οσμάν και τον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος είναι ένας ηγέτης που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει. Διεισδύει σε όλα τα προβλήματα και μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε όργανο αποτελεσματικά. Ο Ομέρ, από την άλλη πλευρά, είναι σαν ένας μονομάχος που γνωρίζει τις ισχυρότερες πλευρές του και τοποθετείται απέναντι από κάθε αντίπαλο. Ανυπομονώ να δω πως θα αποδώσει η συνεργασία αυτού του διδύμου».

Έχετε αρθρογραφήσει στο παρελθόν ένα αιχμηρό κείμενο που αναφέρεται στις δυσκολίες που βίωσε ο Γιουρτσεβέν. Γιατί θεωρείτε, ότι η ιστορία του είναι τόσο ενδιαφέρουσα;

«Η ιστορία του Ομέρ είναι στην πραγματικότητα η ιστορία ενός παιδιού που ακολουθεί σκληρά μονοπάτια. Ο Ομέρ πήρε μια πολύ διαφορετική πορεία προς το ΝΒΑ. Υπέγραψε συμβόλαιο με το Μαϊάμι. Το πέτυχε επίσης με μεγάλη δυσκολία. Η ιστορία του στην Τουρκία, η ιστορία του στην εθνική ομάδα, η ιστορία του στο ΝΒΑ, όταν τα μαζεύουμε όλα αυτά, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, ότι είναι ένα πραγματικό αστέρι του μπάσκετ που δεν μπορεί πραγματικά να δείξει τον εαυτό του. Αν ο δρόμος χωριστεί στα δύο σε ένα δάσος, ο Ομέρ θα φύγει από αυτόν που δεν πάει κανείς άλλος. Αυτό κάνει όλη τη διαφορά».

Για τον Γιουρτσεβέν είναι ανοιχτή η εθνική ομάδα; Γιατί έχουμε διαβάσει, ότι λόγω της ιστορίας που είχε δημιουργηθεί με τη Φενέρ τέθηκε εκτός...

«Νομίζω ότι ο Ομέρ θα κλείσει την καριέρα του στην Τουρκία ακόμα και στη Φενέρμπαχτσε. Νομίζω ότι θα τελειώσει εκεί που ξεκίνησε, όπως η αλληγορία του κύκλου του Αλμπέρ Καμύ».