Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός, ρίχνεται στη μάχη της νέας σεζόν έχοντας ανάλογες φιλοδοξίες με πέρυσι. Οι Πράσινοι ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο τον βασικό κορμό της ομάδας που σάρωσε (σχεδόν) τα πάντα και φέτος εκκινούν με στόχο όχι απλά να σηκώσουν Πρωτάθλημα και Euroleague, αλλά να πάρουν και το Κύπελλο Ελλάδας.

Το Super Cup δεν αποτελεί τίτλο ανάλογης βαρύτητας με τους προαναφερθέντες, όμως από τη στιγμή που αντίπαλος στον τελικό αναμένεται να είναι ο επίσης ενισχυμένος Ολυμπιακός, αποκτά αυτομάτως τη σημασία του. Στις 28 Σεπτεμβρίου ξεκινά το Super Cup, ενώ την επόμενη μέρα οι "Αιώνιοι" θα δώσουν -εκτός απροόπτου- το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για φέτος.

Intime / InTime / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


Το μεταγραφικό ντεμαράζ με Γιουρτσεβέν και Οσμάν εκτόξευσε ακόμα περισσότερο τον ενθουσιασμό στο Τριφύλλι και ταυτόχρονα δημιούργησε έναν "ευχάριστο πονοκέφαλο" στον Εργκίν Αταμάν. Και αυτό γιατί πλέον οι ξένοι της ομάδας θα δώσουν τεράστια... μάχη για το ποιος θα βρίσκεται στην εξάδα που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής αρχικά στο Super Cup και εν συνεχεία στη Basket League.

Αναφορικά με τη δωδεκάδα στο Super Cup, σίγουροι θεωρούνται οι Έλληνες του ρόστερ (Παπαπέτρου, Σλούκας, Καλαϊτζάκης, Αντετοκούνμπο, Μωραΐτης, Μήτογλου), οι ξένοι που "κουβάλησαν" πέρυσι την ομάδα (Λεσόρ, Ναν, Ερνανγκόμεθ, Γκραντ) και ο Μπράουν, η απόκτηση του οποίου έγινε στοχευμένα για να ανεβάσει ακόμα περισσότερη την ποιότητα στα γκαρντ. Αυτό σημαίνει πως οι Οσμάν, Γιουρτσεβέν και Γκριγκόνις διεκδικούν τη μία θέση ξένου που απομένει.

Εν όψει Super Cup, όλα θα κριθούν από το πλάνο που θα καταρτίσει ο Αταμάν αλλά και άλλους παράγοντες, όπως το αν οι Οσμάν και Γιουρτσεβέν θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Από αυτή την άποψη, ο Γκριγκόνις ίσως έχει το προβάδισμα για την πρώτη μάχη με τον Ολυμπιακό.

Intime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Σε βάθος χρόνου ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν. Με δεδομένο ότι ο Οσμάν είναι παίκτης με τεράστια ποιότητα, που αποκτήθηκε ως... κερασάκι στην τούρτα, το πιθανότερο είναι πως αυτός θα κερδίσει μία "μόνιμη" θέση στα πλάνα του προπονητή του. Ο Γκριγκόνις πιθανώς να βρεθεί να "περισσεύει" στα ματς του ελληνικού Πρωταθλήματος λόγω της παρουσίας Οσμάν, Παπαπέτρου και Ερνανγκόμεθ στη θέση "3". Αντίστοιχα, φαβορί για να μη δηλωθεί στη Basket League μαζί με τον Γκριγκόνις, θεωρείται ο Γιουρτσεβέν, λόγω της ύπαρξης των Λεσόρ και Αντετοκούνμπο στη θέση του σέντερ.