Είναι ασύλληπτο το πόσο εύκολα μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα σε μια μεγάλη ομάδα, που πρωταγωνιστεί και έχει υποχρεώσεις δηλαδή σε τοπ επίπεδο, κι αυτό το κατάλαβαν πολύ καλά στον Ολυμπιακό μέσα σε λίγα 24ωρα.

Γιατί από εκεί που η ομάδα είχε στη θέση 5 τους Μιλουτίνοφ, Ράιτ και Πετρούσεφ, κι ετοιμάζονταν να παραχωρήσει τον τελευταίο στον Ερυθρό Αστέρα με τη μορφή δανεισμού (αφού πρώτα θα ανανέωνε το συμβόλαιό του), περιμένοντας παράλληλα την επιστροφή του Φαλ στις υποχρεώσεις των Πειραιωτών, τελικά τραυματίστηκε ο Μιλουτίνοφ!

InTime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο διεθνής Σέρβος σέντερ υπέστη διάστρεμμα β΄ βαθμού και θα μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες 4 με 6 εβδομάδες, με την επιστροφή του να υπολογίζεται, χοντρικά, για τα τέλη Οκτωβρίου - Πάνω κάτω την ίδια περίοδο που αναμένεται να επιστρέψει και ο Φαλ. Οπότε όχι μόνο δεν φεύγει ο Πετρούσεφ, αλλά μαζί με τον Ράιτ θα το πάρουν πάνω τους στο πρώτο μέρος της σεζόν - Σε Super Cup, πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Κάτι που σημαίνει ότι από εκεί που οι Πειραιώτες είχαν την πολυτέλεια να τους περισσεύει ο Πετρούσεφ τώρα, τυπικά, χρειάζονται έναν ακόμα ψηλό για να συμμετέχει στις προπονήσεις και, γιατί όχι, να δώσει έξτρα επιλογές στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα στη διάρκεια των πρώτων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Μπορεί αυτόν τον ρόλο να τον παίξει ο Τανούλης; Ο νεαρός άσος ανήκει στον Ολυμπιακό αλλά έχει δοθεί ήδη με τη μορφή δανεισμού στο Μαρούσι. Άρα δεν μπορεί να έρθει πίσω τώρα, ενώ δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι αυτή τη στιγμή ο νεαρός άσος δεν είναι έτοιμος για να παίξει ως 5άρι στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Ακόμα κι αν μπορούσε όμως, τυπικά δεν μπορεί να διακόψει τον δανεισμό του από το Μαρούσι...

Για αυτό και η "μεταγραφή" ψηλού που έχει κάνει ο Μπαρτζώκας, για να βοηθάει κυρίως στις προπονήσεις μέχρι να επιστρέψουν οι Μιλουτίνοφ και Φαλ, είναι ο Στέφανος Σπάρταλης - Βρίσκεται ήδη στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και είναι από τους ανερχόμενους πιτσιρικάδες. Κατάγεται από τη Χίο που τα τελευταία έχει ανθίσει στο μπάσκετ και βγάζει παιδιά με ταλέντο - Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Χατζηλάμπου βρίσκεται ήδη στον Άρη.

Ο Σπάρταλης θα είναι φέτος στον Ολυμπιακό (αλλά και στου Παπάγου, με διπλό δελτίο), με ύψος 2.05 μ., που θυμίζει σε στιλ και κορμί τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Δηλαδή δεν είναι ακριβώς η ιδανική περίπτωση για να παίξει κάτω από το καλάθι, αλλά στην ηλικία του παίζει σταθερά ως 4αρο-5άρι (είναι γεννημένος τον Ιούλιο του 2006, άρα μόλις 18 ετών) και γνωρίζει καλά τη θέση.

Intime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μέχρι να επιστρέψουν οι… δεινόσαυροι Μιλουτίνοφ και Φαλ, ο Σπάρταλης θα κάνει τα ρεπό των ψηλών στις προπονήσεις. Και ίσως να τον δούμε να παίρνει χρόνο, ως 4άρι η 5άρι, σε κάποια ματς των Πειραιωτών στην αρχή της σεζόν...