Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσέ, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, είπε ότι η Σερβία και η Ελλάδα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όσον αφορά το ενδιαφέρον για το μπάσκετ.

Ο Λιθουανός τεχνικός πήγε στη Φενέρμπαχτσε το 2023, διαδεχόμενος τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο μετά τα απογοητευτικά παιχνίδια της τουρκικής ομάδας. Μετά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο αναμένονται πολλά από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης. 

Ο Σάρας μίλησε για την πίεση και την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Τουρκία όσον αφορά το μπάσκετ, τονίζοντας ότι υπάρχει πολύ περισσότερο πάθος σε Σερβία και Ελλάδα. 

Ο Σέρβος σέντερ Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έφτασε ως η τελευταία ενίσχυση στις τάξεις της Φενέρ . Ο Γιασικεβίτσιους ετοίμαζε την ομάδα την προηγούμενη περίοδο, αλλά δεν πήγαν όλα σύμφωνα με το σχέδιο: « Μετά από ενάμιση μήνα, ξέρουν ως ένα βαθμό τι τους περιμένει. Αυτή τη στιγμή, τα προβλήματα είναι διαφορετικής φύσης. Κάποιοι παίκτες έχασαν μεγάλο μέρος της προετοιμασίας και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση που θα ξεπεράσουμε με τον καλύτερο τρόπο », είπε ο Λιθουανός σε συνέντευξή του στο Jurohups . 

"Είμαι στο επαγγελματικό μπάσκετ σχεδόν 30 χρόνια και τα έχω δει όλα και ως παίκτης και ως προπονητής. Όταν το λέω αυτό, εννοώ διαφορετικές χώρες. Δεν υπάρχουν προσδοκίες, δεν υπάρχει πίεση. Οι Έλληνες και οι Σέρβοι είναι στο υψηλότερο επίπεδο (σε δημοτικότητα στο μπάσκετ). Εάν υπήρχε πραγματικό πάθος στην Τουρκία, θα υπήρχαν περισσότεροι δημοσιογράφοι στις συνεντεύξεις Τύπου. Μετά τους αγώνες της Super League στην Τουρκία, θα υπήρχαν συνεντεύξεις Τύπου, αλλά δεν υπάρχουν. Υπάρχει πολύ περισσότερο πάθος σε άλλες χώρες", είπε ο Γιασικεβίτσιους.