Ο Ολυμπιακός έχασε χθες στις λεπτομέρειες στη Πόλη από την Εφές και πλέον έχει ρεκόρ 2-2. Ετσι είχε ξεκινήσει και πέρυσι. Τότε είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό και την Παρτίζαν και είχε χάσει από την Μπαρτσελόνα και την Αρμάνι.

Το πρόβλημα δεν είναι οι δύο ήττες από Φενέρ και Εφές. Το θέμα είναι αν οι Πειραιώτες θα μπορέσουν να βρουν την ισορροπία στο πάμπλουτο ρόστερ τους. Στο μπάσκετ και γενικά στα ομαδικά αθλήματα μετράει η χημεία και οι καλές σχέσεις μεταξύ των παικτών. Αυτά είχε μεταξύ άλλων πέρυσι ο Παναθηναϊκός και για αυτό πήρε την Ευρωλίγκα.

Ο συντελεστής δυσκολίας για τον Ολυμπιακό, όμως, είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς έχει πλειάδα ποιοτικών παικτών, που δεν είχε πέρυσι (τόσους πολλούς δηλαδή) ο Παναθηναϊκός. Και μάλιστα χθες υπήρχαν απουσίες καθώς έλειπαν ο Μιλουτίνοφ με τον Ουίλιαμς-Γκος. Σκεφτείτε δηλαδή να γυρίσει και ο Κίναν Εβανς, ο οποίος θεωρείται ο πιο κομβικός στη περιφέρεια της ομάδας.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ο Ντόρσεϊ μπήκε στο παρκέ, πέτυχε 11 πόντους και μετά δεν έπαιξε ξανά. Όχι ότι φταίει αυτό για την ήττα του Ολυμπιακού, αλλά είναι ενδεικτικό ότι πλέον υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και δεν φτάνει ο χρόνος για αυτούς.

Αν θα γίνει κάτι σε αυτό το κομμάτι ο χρόνος θα το δείξει. Αν θα φύγει, δηλαδή, κάποιος παίκτης. Για τον Πετρούσεφ κυκλοφόρησε νέο σενάριο πριν από μερικές μέρες πάλι για τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά διαψεύστηκε από όλους.

Προς το παρόν ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να αφήσει να φύγει κανένας παίκτης. Και είναι κάτι λογικό αυτό. Όταν μπουν, όμως, όλοι στο παρκέ, τότε ίσως αλλάξουν τα δεδομένα. Και ίσως να μην είναι ο Πετρούσεφ αυτός, που θα αλλάξει φανέλα, αλλά άλλος παίκτης, που επίσης αγωνίζεται στις θέσεις των ψηλών!

Οι μεταγραφές στην Ευρωλίγκα συνεχίζονται, κάποιες ομάδες όπως ο Ερυθρός Αστέρας έχουν ακόμη αγωνιστικές ανάγκες, οπότε τίποτα δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει προσεχώς.

Το πλέον σίγουρο είναι ότι οι Αγγελόπουλοι έχουν ρίξει πάρα πολλά χρήματα φέτος και θα κάνουν ό, τι περνάει από το χέρι τους ώστε ο Ολυμπιακός να κατακτήσει όσο πιο πολλούς τίτλους μπορεί.