Αρκετές απορίες δημιουργήθηκαν σε πολύ κόσμο με την ανακοίνωση της αποστολής που επέλεξε ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ εν όψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό στο Γ.Καραϊσκάκης (20/10 - 16:00) για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε σε μια σειρά τις απορίες και παράλληλα να τις λύσουμε.

1) Γιατί δεν μπήκαν στην αποστολή Γουίλιαν και Ζέλσον; Είναι τραυματίες;
Όχι, δεν είναι τραυματίες. Δεν μπήκαν στην αποστολή επειδή το ιατρικό τιμ και ειδικά ο επικεφαλής γιατρός του Ολυμπιακού θεωρεί ότι καλό θα είναι να προφυλαχθούν λίγο ακόμα και οι δύο. Προπονούνται κανονικά (σ.σ.: το ίδιο συνέβη και το Σάββατο, τελευταία προπόνηση πριν από το ματς με τον Λεβαδειακό) τις τελευταίες μέρες αλλά η σύσταση του γιατρού είναι να πάρουν λίγο χρόνο ακόμα. Πιθανότατα θα είναι στην αποστολή για το ματς με τη Μάλμε.


2) Πως... εμφανίστηκε ξαφνικά στην αποστολή ο Ανδρούτσος;
Ο Ανδρούτσος έχει... κερδίσει τον Μεντιλίμπαρ όλες τις μέρες που προπονείται ξανά με την πρώτη ομάδα. Μάλιστα, όπως λένε κάποιοι, ήταν ίσως ο καλύτερος και πιο σοβαρός στο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα που έγινε προ ημερών στο Ρέντη και από το οποίο έλειπαν οι διεθνείς. Τότε είχε... τραβήξει την προσοχή όλων ο Γιαζίτσι για ευνόητους λόγους (είναι η τελευταία χρονικά μεταγραφή ενώ είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ του ματς) και όχι επειδή ήταν πραγματικά καλός σε απόδοση.

3) Γιατί έμεινε εκτός αποστολής ο Μπακούλας κι ενώ τις προηγούμενες μέρες όλοι έγραφαν / γράφαμε ότι είναι ο επόμενος στον οποίο θα δώσει ευκαιρία ο Μεντιλίμπαρ;
Για καθαρά πρακτικούς / ουσιαστικούς λόγους. Επειδή πρέπει κάποιος να... θυσιαστεί και να παίξει με την Κ19. Δεν γίνεται να είναι όλοι οι μικροί στην πρώτη ομάδα.


4) Γιατί έμεινε εκτός αποστολής ο Γιαζίτσι;
Γιατί όπως σας γράψαμε και μετά το προπονητικού χαρακτήρα φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Ρέντη, παρά το γκολ του, η εμφάνισή του ήταν εμφάνιση ενός αρκετά (και αναμενόμενα) ανέτοιμου ακόμα ποδοσφαιριστή.

5) Τι 11άδα σκέφτεται να παρατάξει ο Μεντιλίμπαρ με τον Λεβαδειακό;
Στην τελευταία προπόνηση ο Μεντιλίμπαρ δεν... άνοιξε τα χαρτιά του. Έδειξε βίντεο από ματς του Λεβαδειακού στους παίκτες του και στην προπόνηση δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του. Η λογική λέει δεν θα τη διαφοροποιήσει πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ενώ φαίνεται να παίζεται μια θέση μεταξύ Μασούρα και Βέλντε.