Κι ειδικά των ΑΕΚτζήδων, που δήθεν έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Τι κακό δηλαδή έκανε ο Στέλιος Μανωλάς; Ελεύθερος ήταν ο Κωστάκης, το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ είχε λήξει, ανιψιός του ήτανε, μίλαγε για τη μεταγραφή του. Πού είναι το πρόβλημα; Πολύ περισσότερο όταν σαν ΑΕΚ δεν έχουνε κανένα πρόβλημα με τον Μπάγεβιτς να είναι ο νάμπερ ένας στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Φεύγοντας ο Μπάγεβιτς το 1996, για να πάει στον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη, διαλύθηκε η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ στην ιστορία της η ΑΕΚ. Κι είχε κάθε δικαίωμα να φύγει. Κι είχε κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει τα γκολ από τα μουσαντένια πέναλτι. Κι είχε δικαίωμα να ταυτίζεται με τον Ολυμπιακό και να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα και να παίζει με την ομάδα των παλαιμάχων. Οπως και να πηγαίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη φόρμα του Ολυμπιακού. Τότε που του πετάγανε τα πεντοχίλιαρα. Και δεν το λέμε τυχαία αυτό. Στον Ολυμπιακό τού λέγανε τότε να φοράει στα εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ κοστούμι. Για να μην τον βλέπουνε με την ερυθρόλευκη φόρμα κι αγριεύουνε περισσότερο. Ο Μπάγεβιτς όμως δεν καταλάβαινε Χριστό: «Ας κάνουνε ό,τι θέλουνε. Δεν με ενδιαφέρει. Εγώ θα πάω στο γήπεδο με τη φόρμα». Με όλα αυτά δεν δικαιολογούμε τις χυδαιότητες της Ορίτζιναλ και τους προπηλακισμούς. Τα λέμε για να δείξουμε πόσο σχετική είναι η ΑΕΚοφροσύνη. Κατά περίπτωση δηλαδή και ΑΕΚτζής και επαγγελματίας, και πάλι ΑΕΚτζής.

Κατά τα άλλα, ποιος είπε ότι μετά τις δώδεκα βγαίνουν τα φαντάσματα; Λάθος. Μετά τις δώδεκα βγαίνει η Ελένη Αυλωνίτου στην τηλεόραση. Και τι έγινε που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πρωτάθλημα. Και να μην ξεκινήσει ποτέ, δεν τρέχει κάστανο. Αρκεί που ξεκίνησε η «Δίκη». Η πρεμιέρα, τη Δευτέρα, έσπαγε κόκκαλα. Το νέο λουκ της Ελένης Αυλωνίτου ήταν το Νο 1 θέμα συζήτησης στην Αθήνα. Κάτι μεταξύ Μαντόνας και Ξανθής Περράκη στο ξανθό. Ή στο πλατινέ για να είμαστε ακριβείς. Ολες οι κοσμικές κυρίες έψαχναν να βρουν ποιος κούρεψε και χτένισε αυτήν τη Συριζαία. Μπορεί το λουκ να παρέπεμπε σε Αγία Βαρβάρα, αλλά με μια δεύτερη, προσεκτική ματιά και ο πλέον αδαής μπορούσε να αντιληφθεί ότι επρόκειτο περί έργου τέχνης. Που είναι αδύνατον να περιγραφεί με λόγια. Μόνο όποιος το είδε, κι αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, μπόρεσε και κατάλαβε.

Το νέο εξαπλώθηκε στόμα με στόμα κι όλες οι κυρίες του καλού κόσμου έχουνε φάει τα λυσσακά τους να βρούνε ποιος είναι ο υπεύθυνος γι' αυτό το έργο τέχνης στο κεφάλι της Ελένης Αυλωνίτου. Κάθε κυρία άλλωστε, που σέβεται τον εαυτό της, πρώτο στην ιεραρχία βάζει τον γιατρό της κι ύστερα τον κομμωτή της. Παλαιότερα ρεπορτάζ αναφέρουν με κάθε λεπτομέρεια τις επιλογές των κυριών της σόου μπιζ και όχι μόνο. Τον Τρύφωνα Σαμαρά, για παράδειγμα, προτιμούσαν η Μαρία Κορινθίου, η Βάσια Παναγοπούλου και η Καιτούλα η Γαρμπή. Η Φάνη Χαλκιά, η Βάνα Μπάρμπα, η Ζίνα Κουτσελίνη, η Ναταλία Δραγούμη και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη τον Γιώργο Δεδούση. Η Ρούλα Κορομηλά, η Νίκη Ξάνθου και ο Σάκης Ρουβάς στο παρελθόν αφήνονταν στα χέρια του Βαγγέλη Χατζή. Ο Νίκος Λεουνάκης φροντίζει όχι μόνο τη Δέσποινα Βανδή, αλλά και τον Ντέμη Νικολαΐδη. Οπως τον Γιώργο Τσαλίκη, τον Αντώνη Νικοπολίδη, τις αδελφές Μαγγίρα και την Πόπη Τσαπανίδου. Τον Δημήτρη Γιαννέτο εμπιστεύονταν η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Ναταλία Γερμανού, η Φαίη Σκορδά, η Σίσσυ Χρηστίδου και η Καλομοίρα. Αντώνης Ρέμος, Ελένη Μενεγάκη και Νατάσα Θεοδωρίδου τον Βασίλη Μπουλούμπαση, ενώ η Ελενα Παπαρίζου τον Γιάννη Μαρκετάκη.

Επαναλαμβάνω ότι το ρεπορτάζ είναι παρελθόντων ετών. Κι είναι πολύ πιθανόν κάποιες κυρίες να βρίσκονται πλέον σε άλλα χέρια. Αυτό που θέλουμε να καταδείξουμε είναι τη σοβαρότητα του θέματος. Ο συναγωνισμός είναι μεγάλος, το επίπεδο πολύ υψηλό και η δημιουργία στο κεφάλι της Ελένης Αυλωνίτου τάραξε τα νερά: ποιος είναι λοιπόν αυτός που εμπνεύσθηκε και υλοποίησε αυτό το υψηλής αισθητικής έργο; Αυτά.

Επιχείρημα δημοτικού σχολείου
ΚΑΙ ξαφνικά η ρεβάνς του Παναθηναϊκού στην Κοπεγχάγη πήρε φωτιά. Ενα ταξίδι που μετά το τρία-μηδέν της Λεωφόρου θα είχε τουριστικό χαρακτήρα. Δεν έχει απέναντί του άλλωστε καμιά Μπαρτσελόνα να του βάλει τέσσερα έναντι ουδενός. Μέχρι που έσκασε το θέμα με τον Μπεργκ. Η καταγγελία δηλαδή των Δανών ότι ο Σουηδός αποκάλεσε έναν μαύρο ποδοσφαιριστή τους πίθηκο. Και στον Παναθηναϊκό να σκίζουνε τα ρούχα τους ότι δεν έγινε τίποτα κι όταν μάλιστα ο Μπεργκ είναι ένας ποδοσφαιριστής-κόσμημα. Αυτό που μπορείς να πεις καταρχήν είναι ότι δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Ή το είπε ο Μπεργκ ή δεν το είπε. Ή έγινε το περιστατικό ή δεν έγινε και οι Δανοί είναι παραμυθατζήδες και λαμογιάρηδες. Οποιος τους κόβει για έτσι κι ύστερα μάλιστα από ένα σκορ που δεν ανατρέπεται, δικαίωμά του. Κανείς τρίτος δεν ήτανε μπροστά για να ξέρει. Οι παίκτες της Μπρόντμπι θα λένε έγινε, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ότι δεν ακούσανε τίποτα. Κατά συνέπεια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί. Το ότι ο Μπεργκ βγάζει πολλά νεύρα στο γήπεδο, βγάζει. Και διαμαρτύρεται και αντιδράει στο σκληρό παιχνίδι και ρίχνει κλωτσιές. Είναι εύκολος δηλαδή στο να παρεκτραπεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είπε αυτό που τον κατηγορούν. Το να βγαίνουν όμως στον Παναθηναϊκό και να λένε εκ των υστέρων ότι οι ποδοσφαιριστές της Μπρόντμπι αποκαλούσαν τον Ιμπάρμπο «νέγρο» είναι επιχείρημα δημοτικού σχολείου. Αν όχι νηπιαγωγείου.

Με μία και μοναδική κίνηση θα είχε βάλει τέλος
ΜΙΣΕΣ δουλειές κάνει αυτός ο Κοντονής. Στέλνει γράμματα στη FIFA για να διώξουνε τον καταδρομέα Γκιρτζίκη και να βάλουνε στην ΕΠΟ προσωρινή διοίκηση. Κι η βελόνα στο υπουργικό πικ-απ να έχει κολλήσει και να επαναλαμβάνει συνέχεια ότι «αν δεν αλλάξει μυαλά η ΕΠΟ, δεν αρχίζει το πρωτάθλημα». Σκέψου δηλαδή να ήτανε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ο δαιμόνιος Ζακυνθινός και να μανούριαζε με τους αδίστακτους εφοπλιστές. Για έξι μήνες τα καράβια θα ήτανε δεμένα στους κάβους. Ξεφύγαμε όμως. Ενάμιση χρόνο τώρα που ο σιορ Κοντονής τρώγεται με τα ρούχα του, ποιο είναι το αποτέλεσμα; Γύρω γύρω γυρνάει σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του. Ενώ με μία και μοναδική κίνηση θα είχε βάλει τέλος. Τέλος στην ανομία, στη διαπλοκή και στη διαφθορά. Το παράδειγμα το δίνει η γειτονική και φίλη Τουρκία. Το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του Χακάν Σουκούρ. Με την κατηγορία ότι επιχείρησε να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση, για να καταλύσει τη Δημοκρατία. Αν όμως ο μεγαλύτερος σέντερ φορ που έχει βγάλει το τουρκικό ποδόσφαιρο επιχείρησε να ανατρέψει το πολίτευμα, ο Γεώργιος Γκιρτζίκης ο καταδρομέας την ποδοσφαιρική νομιμότητα την έχει ήδη καταλύσει. Με μια σειρά από πραξικοπηματικές ενέργειες. Δημοκρατία στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Το πρωτάθλημα είναι κάλπικο, εξ ου και η παρέμβαση του αδάμαστου υπουργού για να μην ξεκινήσει. Επειδή, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος λόγω της πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης».Υπάρχει έστω κι ένας Ελληνας που να αμφισβητεί ότι υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Ενταλμα σύλληψης, λοιπόν, κατά του Γεωργίου Γκιρτζίκη για «διασάλευση της δημόσιας τάξης και ασφαλείας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης». Μπουζούριασμα στον ανακριτή με αλεξίσφαιρο γιλέκο, συνοδεία της αντιτρομοκρατικής και τσιφ για τις φυλακές Δομοκού. Μαζί με τον Μαζιώτη και τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Πηγή: sentragoal.gr