Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου η Εθνική ομάδα πόλο νέων ανδρών επικράτησε με 8-0 της Κροατίας και προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μινσκ.

Ο Έλληνας νεαρός περιφερειακός σημείωσε πέντε τέρματα στο παιχνίδι και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα και αυτός που οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Τεό Λοράντου στην εμφατική νίκη. Η Ελλάδα κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό και έκανε την ομάδα της Κροατίας, που έχει τρομερή παράδοση να μοιάζει δύο επίπεδα κατώτερη.

Η Εθνική ομάδα Νέων ανδρών, έναν περίπου χρόνο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δείχνει έτοιμη και για την Ευρωπαϊκή κορυφή. Στον τελικό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνια που επικράτησε με 16-15 της Ισπανίας στη διαδικασία των πέναλτι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Έλληνας τερματοφύλακας Στέλιος Δαλμάρας απέκρουσε δύο πέναλτι. Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα και μόνο το τελικό σκορ μιλάει από μόνο του. 

Η Εθνική μας «έπνιξε» τους Κροάτες με την άμυνα που έπαιξε και δεν έδωσε το δικαίωμα στους Βαλκάνιους να βρουν δίχτυα. 

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 8-0

Οκτάλεπτα: 2-0, 3-0, 2-0, 1-0

Ελλάδα (Λοράντος): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 1, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 5, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος, Χαλυβόπουλος Ι., Χαλυβόπουλος Αρ., Αγιωργούσης, Δήμου, Σπηλιόπουλος

Κροατία (Κρέκοβιτς): Γιούρλινα, Ποροπάτ, Κρέκοβιτς, Σκλίλιτς, Μαλένιτσα, Μπλάζιτς, Αουγκούστι, Βρμπνιακ, Μπάγιτς, Μπιλιάκα, Κούλινα, Πάπαριτς, Σουνάρα