Ήταν πολλές οι χρονιές που η έλλειψη κλειστού γηπέδου στο National Tennis Center, δημιουργούσε αμέτρητα προβλήματα στους παίκτες, τους διοργανωτές, τους θεατές και τους δημοσιογράφους…

Το 2016, λοιπόν, το Arthur Ashe απέκτησε την οροφή που δίχως αμφιβολία, χρειαζόταν σε ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα στην ιστορία του τένις!

Το κεντρικό court είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και έπρεπε να κατασκευαστεί μια οροφή πολύ υψηλών απαιτήσεων και συγκεκριμένων προδιαγραφών…

Η φετινή, όμως, διοργάνωση ήρθε να στιγματίσει αυτό το μεγάλο έργο…

Το τεράστιο της κατασκευής που έχει αγκαλιάσει ολόκληρο το Arthur Ashe, σε συνδυασμό με ζεστές συνθήκες και υγρασία, δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα εντός του γηπέδου που ακόμα κι όταν είναι ανοιχτή η οροφή, αυτό μοιάζει.. κλειστό!

Η κυκλοφορία του αέρα γίνεται με δυσκολία και έτσι οι τενίστες νιώθουν ότι δεν υπάρχει επαρκές οξυγόνο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων τους.

“Ένιωθα ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό” είπε πει ο Φέντερερ, μετά τον αποκλεισμό του από τον Τζον Μίλμαν στον 4ο γύρο.

Η Κρις Βιντμάγερ, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, παραδέχθηκε κάποια λάθη που έγιναν στην κατασκευή.

“Όταν επικρατεί πολύ ζέστη και υγρασία, δεν υπάρχει επαρκής κυκλοφορία φυσικού αέρα. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε το σύστημα διαχείρισης αέρα, εφόσον η οροφή είναι ανοιχτή. Δεν προβλέψαμε να το χρειαζόμαστε ακόμα και με ανοιχτή την οροφή”

Χαρακτηριστική και η τοποθέτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς: “Είτε είναι μέρα, είτε νύχτα, ο καύσωνας και η υγρασία είναι ανυπόφοροι. Νιώθεις σαν να είσαι σε μια σάουνα. Σίγουρα, αυτό το US Open, είναι το δυσκολότερο που έχω παίξει τα τελευταία δέκα χρόνια από άποψη τέτοιων συνθηκών”.

ΠΗΓΗ: tennis24.gr