Η Ελληνίδα αθλήτρια του άλματος επί κοντώ είναι υποψήφια για τον τίτλο για δεύτερη σερί χρονιά. Μάλιστα την περασμένη σεζόν είχε κερδίσει και το αντίστοιχο βραβείο.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος τη σεζόν που μας πέρασε διατήρησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στη διοργάνωση του Βερολίνου με άλμα με 4.85 μέτρα που ήταν και ρεκόρ αγώνων. Ακόμη κέρδισε το διαμάντι στη σειρά αγώνων Diamond League για τρίτη σερί φορά.

Η ψηφοφορία που γίνεται μέσω των κοινωνικών δικτύων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 5 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το σύστημα οι ψήφοι του κοινού θα μετρήσουν κατά 25% στο τελικό αποτέλεσμα. Δικαιώμα ψήφου έχουν ακόμη οι δημοσιογράφοι αλλά και ειδική επιτροπή.

Αντίπαλες της Στεφανίδη για τον τίτλο της κορυφαίας της χρονιάς είναι:

Ντίνα Άσερ - Σμιθ (Μ. Βρετανία): Η σπρίντερ από την Μεγάλη Βρετανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου στα 100, 200 και 4X100. Στα 100 μέτρα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοσης της χρονιάς με 10.85 δευτερόλεπτα, ενώ στα 200 σημείωσε την κορυφαία επίδοση για φέτος μς 21.89 δευτερόλεπτα.

Σιφάν Χασάν (Ολλανδία): Η αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 5000 μέτρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Παράλληλα έκανε δικά της τα ευρωπαϊκά ρεκόρ στα 5000 μέτρα και τον ημιμαραθώνιο.

Κριστίν Χούσονγκ (Γερμανία): Η αθλήτρια του ακοντισμού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Με την επίδοσή της στα 67.90 μέτρα σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνων ενώ ήταν η κορυφαία στην Ευρώπη.

Μαρίγα Λασιτσκένε (Ανεξάρτητη): Η αθλήτρια από τη Ρωσία που αγωνίζεται ως ανεξάρτητη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και το ευρωπαϊκό του Βερολίνου στο ύψος. Παράλληλα σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 2.04 μέτρα.

Λάουρα Μούιρ (Μ. Βρετανία): Η αθλήτρια μεσαίων αποστάσεων από τη Μεγάλη Βρετανία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 1500 μέτρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου αλλά και το διαμάντι στη σειρά αγώνων Diamond League.

Μαρία Πέρεθ (Ισπανία): Η βαδίστρια από την Ισπανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου στα 20 χιλιόμετρα βάδην και μάλιστα με ρεκόρ αγώνων. 

Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία): Η αθλήτρια της δισκοβολίας από την Κροατίας είναι πραγματικά ανίκητη στις μεγάλες διοργανώσεις. Στο Βερολίνο κατέκτησε το πέμπτο σερί χρυσό της μετάλλιο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχει και την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο με 71.38 μέτρα.

Ναφισάτου Τιάμ (Βελγίο): Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επτάθλου ήταν η μεγάλη νικήτρια του αγωνίσματος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Η αθλήτρια από το Βέλγιο είχε αναδειχτεί αθλήτρια της χρονιάς πέρσι από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου.

Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία): Η αθλήτρια της σφύρας από την Πολωνία κέρδισε το τέταρτο σερί χρυσό μετάλλιο σε διοργανώσεις ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και μάλιστα με ρεκόρ αγώνων. Με 79.59 μέτρα κατέχει την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο.