Αυτό το Σαββατοκύριακο (6-7/10), παιδιά και ενήλικες δίνουν ραντεβού στο πλαίσιο του οποίου έχουν προγραμματιστεί πολλές και ποικίλες δράσεις.

Αναλυτικά, το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει στο πλαίσιο του προγράμματος #Beactive εκδήλωση «Μίνι Βόλεϊ Φεστιβάλ 2018» στο Ο.Α.Κ.Α. (κλειστή αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης») στις 11:00π.μ. Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν περίπου 600 παιδιά ηλικίας 12-16 ετών, ενώ ο εκτιμώμενος αριθμός θεατών αναμένεται να φτάσει τους 500.

Την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου, η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά μεγάλη γιορτή «More Play... More Handball» στο Πεδίον του Άρεως - Πλατεία Πρωτομαγιάς στις 10:00 π.μ. με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, ηλικίας 8-16 ετών, από τους συλλόγους της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής, από Δημοτικά σχολεία της Αθήνας και από διάφορα ιδρύματα. Στην εκδήλωση αυτή, που χαρακτηρίζεται ως κεντρική του προγράμματος #Βeactive για το 2018, τα παιδιά μαζί με τους γονείς θα συνδυάσουν το παιχνίδι με την άσκηση και τη γνωριμία με τον παιδαγωγικό χαρακτήρα τους αθλήματος. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Οι συμμετοχές αναμένεται να φτάσουν τις 700 με πάνω από 600 θεατές.

Την ίδια ημέρα, ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα #Beactive 2018 διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά την καθιερωμένη «Ποδηλατική βόλτα στην Ηλιούπολη» με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης. Εξακόσια άτομα όλων των ηλικιών με το σύνθημα «φόρα το κράνος σου» αναμένεται να λάβουν μέρος σε μια δράση που προσφέρει χαρά και ενθάρρυνση των κατοίκων της περιοχής να συνδυάσουν το αθλητικό ιδεώδες με το περιβάλλον.