Η πρώτη μέρα της τελικής φάσης του φετινού HELLENIC MATCH RACING TOUR ξεκίνησε χθες ιδανικά στο Μικρολίμανο με ένα δυνατό αεράκι που έφτανε τοπικά έως και τους 18 κόμβους και βοήθησε να πραγματοποιηθούν συναρπαστικές μονομαχίες.

Οι 8 ομάδες που συμμετέχουν βρέθηκαν από νωρίς στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και αφού ετοίμασαν τα σκάφη τους, ξεκίνησαν οι ιστιοδρομίες στην διαδικασία του Round Robin οπού όλες οι ομάδες αναμετρούνται με όλες. Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η μόνιμη πρωταθλήτρια ομάδα του θεσμού, των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή με 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αποδεικνύοντας πως θα είναι και πάλι το φαβορί. Σημαντικές νίκες πήραν επίσης οι ομάδες του Γιώργου Παναγιωτίδη, του Βαγγέλη Χειμώνα, του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου, του Σπύρου Βενετσιάνου και του Παναγιώτη Καμπουρίδη. Σήμερα, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του Round Robin και θα προκύψουν τα ζευγάρια των ημιτελικών και ακόμα όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά κι οι ισορροπίες μπορούν να αλλάξουν.

Η αγωνία θα κορυφωθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου όπου θα διεξαχθεί ο Μεγάλος Τελικός μπροστά σε πλήθος κόσμου. Από νωρίς το μεσημέρι, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στο Μικρολίμανο, εκλεκτοί καλεσμένοι, αθλητές, χορηγοί, δημοσιογράφοι, καθώς και μέλη της Ολυμπιακής ομάδας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μονομαχίες στον υδάτινο στίβο σε ζωντανή περιγραφή από διακεκριμένους ιστιοπλόους και την παρουσιάστρια Χριστίνα Βραχάλη.

Την αγωνιστική δράση θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτυ υπό τους ήχους του συγκροτήματος 48 Ώρες και με εξαιρετικά cocktails που θα προσφέρουν οι χορηγοί Nespesso και Plymouth Gin. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι θα γιορτάσουν μαζί με όλους τους συμμετέχοντες και τη διοργανώτρια εταιρεία, ICARUS Sports, την ολοκλήρωση της 5ης χρονιάς του Hellenic Match Racing Tour. Κάποιοι τυχεροί θα μπορέσουν να δουν τον τελικό από απόσταση αναπνοής μέσα από τα VIP σκάφη προσφορά της ISTION yachting και της Technohull που στηρίζουν την διοργάνωση για ακόμη μια χρονιά.