Η ανώτερη και πληρέστερη ΑΕΚ δεν τρόμαξε από το 2-0 επί του Παναθηναϊκού, γύρισε το ματς στην καυτή Κυψέλη και πήρε πρόκριση στα ημιτελικά του λιγκ καπ με 3-2 σετ!

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει το πάνω χέρι όταν και προηγήθηκε με 2-0 σετ ωστόσο η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη κάνοντας επική ανατροπή και πήρε τη νίκη με 3-2 σετ. Τεράστιο ματς για την Ένωση έκανε ο Στοΐλοβιτς με 21 πόντους, ακολούθησε ο Τζιουμάκας με 17. Για τον Παναθηναϊκός πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιορντάνοφ με 24 πόντους ενώ 17 σημείωσε ο Πελεκούδας.

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού μετά την αποχώρηση του Ηρακλή Χαλκίδας από τη διοργάνωση. Η ομάδα που θα κέρδιζε θα έπαιρνε και το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τον καλύτερο δεύτερο του πρώτου και του δεύτερου ομίλου. Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Γιάκομπσεν, Ανδρεόπουλο, Γιορντάνοφ, Ράπτη, Πελεκούδα, Πανταλέων, και λίμπερο τον Γκαρά. Η ΑΕΚ από την άλλη ξεκίνησε με τους Χαραλαμπίδη, Κανέλλο, Λιόκα, Παπαδόπουλο, Στοΐλοβιτς, Μότα και λίμπερο τον Γκαρά.

Πελεκούδας και μπλοκ έδωσαν το πρώτο σετ στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με προβάδισμα 4-2 μετά από ωραία επίθεση του Γιορντάνοφ, με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει σε 6-6 με μπλοκ του Στοΐλοβιτς. Με τον Πελεκούδα στην γραμμή του σερβίς οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα τριών πόντων (9-6) στο πρώτο σετ. 

Η ΑΕΚ με κύριο επιθετικό εκφραστή τον Μότα κατάφερε να μειώνει τη διαφορά ωστόσο οι πρώτοι χρόνοι που έβγαζε ο πασαδόρος Γιάκομπσεν αλλά και τα καλά σερβίς, κυρίως του Πελεκούδα επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να έχει το πάνω χέρι στο ματς. Στην τελική ευθεία του σετ η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (23-19) μετά από λάθος επίθεση του Στοΐλοβιτς. 

Η ΑΕΚ όμως κατάφερε να μειώσει (23-21) μετά από κερδισμένο μπλοκ άουτ του Παπαδόπουλου και επίθεση του Μότα. Ο Ράπτης όμως έδωσε στον Παναθηναϊκό το σετ μπολ με τον Στοΐλοβιτς να δίνει παράταση ζωής στην ΑΕΚ στο πρώτο σετ. Το πρώτο σετ ολοκληρώθηκε με ωραία επίθεση του Γιορντάνοφ.

2-0 ο Παναθηναϊκός μετά από θρίλερ

Με τρομερό μπλοκ του νεαρού Ανδρεόπουλου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με δύο πόντους (4-2) στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Η ΑΕΚ μετά από λάθος θέσεις του Παναθηναϊκού σε σερβίς του Χαραλαμπίδη ισοφάρισε. Με το εξαιρετικό σερβίς του Πελεκούδα η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προσπέρασε με 10-6 ελέγχοντας πλήρως το σετ στους πρώτους πόντους.

Με άσο του Γιάκομπσεν οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 12-7 με το κλειστό της Κυψέλης να παίρνει «φωτιά». Με καλούς πρώτους χρόνους και ανεβασμένο μπλοκ η ΑΕΚ προσπέρασε με 15-14 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ. Η Ένωση διατήρησε το προβάδισμά της για κάποιους πόντους με τον Παναθηναϊκό να προσπερνά και πάλι με δύο πόντους (19-17) με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Γιορντάνοφ και επιτυχημένο μπλοκ του Γιάκομπσεν.

Στην τελική ευθεία του σετ η ΑΕΚ προσπέρασε και πάλι με έναν πόντο με επίθεση του Χαραλαμπίδη. Το φινάλε του σετ κινούταν στην κόψη του ξυραφιού με τον Παναθηναϊκό να προηγείται ξανά με 23-22 με διπλό μπλοκ από Πελεκούδα και Γιορντάνοφ. Οι γηπεδούχοι με νέο μπλοκ από Ανδρεόπουλο, Γιορντάνοφ και Πελεκούδα έφτασαν στο σετ μπολ και ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0 σετ μετά από παράβαση στο φιλέ από τον Χαραλαμπίδη.

Μότα και Χαραλαμπίδης έδωσαν πνοή στην ΑΕΚ

Στο τρίτο σετ η ΑΕΚ ήταν εκείνη που προηγήθηκε με 4-2 αλλά μια λάθος επίθεση του Τζιουμάκα επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει αμέσως και να προσπεράσει μετά την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο πάγκος της ΑΕΚ, φάση που ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες στην Ένωση. Το προβάδισμα άλλαζε συνέχεια και οι φιλοξενούμενοι με επίθεση του Μότα και μπλοκ του Χαραλαμπίδη προηγήθηκαν με 14-11 αλλά ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο μετά από παράβαση του Μότα στο φιλέ.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 16-16 με μπλοκ από Πελεκούδα και Γιάκομπσεν με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να μην σταματούν να τραγουδούν. Με χαμένη επίθεση του Γιορντάνοφ και μπλοκ του Κανέλλου η ΑΕΚ προσπέρασε με 20-17 στην τελική ευθεία του σετ. Με υπέρβαση του Γιάκομπσεν η Ένωση προηγήθηκε με τέσσερις πόντους (22-18) δείχνοντας να έχει το πάνω χέρι για να κατακτήσει το τρίτο σετ.

Μετά από σερί καλές άμυνες η ΑΕΚ έφτασε στο σετ μπολ (24-21) με τον Παναθηναϊκό να μειώνει με τον Γιορντάνοφ. Με μονό μπλοκ του Πελεκούδα η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μείωσε στον πόντο αλλά ο Χαραλαμπίδης με πρώτο έδωσε το σετ στην ΑΕΚ που μείωσε σε 2-1.

Ντερμπάτα και ισοφάριση για την ΑΕΚ

Ιδιαίτερα αμφίρροπο ήταν στο ξεκίνημά του το τρίτο σετ. Το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια με τον Παναθηναϊκό να προσπερνά με δύο πόντους (9-7) μετά από άσο του Ράπτη. Η ΑΕΚ ισοφάρισε και πάλι μετά τα λάθη που έκανε η ομάδα του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Με το σκορ στο 15-15 ο Γιορντάνοφ έκανε επίθεση και οι παίκτες της ΑΕΚ έβγαλαν την άμυνα αλλά ο διαιτητής σφύριξε παράβαση, σε μια φάση που ξεσήκωσε την ομάδα του Νίκου Νεόφυτου.

Το τέταρτο σετ κύλησε με τις δύο ομάδες να έχουν απόλυτη ισορροπία στο σκορ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν θα παρέδιδε εύκολα τα όπλα. Στην τελική ευθεία του σετ ο Πσναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα μετά από αρκετούς πάνω με τριπλό μπλοκ πάνω στον Στοΐλοβιτς. Η ΑΕΚ έφτασε στο σετ μπολ μετά από επιτυχημένη μπλοκ πάνω στον Γιορντάνοφ και κατέκτησε τελικά το σετ με άσο του Στοΐλοβιτς για να ισοφαρίσει τελικά η ΑΕΚ σε 2-2 σετ.

«Καθάρισε» ο Στοΐλοβιτς για την ΑΕΚ

Στο τάι μπρέικ η ΑΕΚ με δύο καλές επιθέσεις του Τζιουμάκα προηγήθηκε με 3-1 αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 3-3 με τον Γιορντάνοφ. Η ομάδα του Νίκου Νεόφυτου προσπέρασε και πάλι με δύο πόντους (5-3) ενώ έφτασε στο 6-3 με μπλοκ του Χαραλαμπίδη. Ο Παναθηναϊκός μείωσε και ισοφάρισε σε 7-7 από μπλοκ του Γιάκομπσεν και λάθος επίθεση του Τζιουμάκα.

Μετά από δύο σερί του Παναθηναϊκού η ΑΕΚ προσπέρασε και πάλι με δύο πόντους (9-7) ελέγχοντας το σετ σε απόλυτο βαθμό. Με επίθεση του Στοΐλοβιτς η ομάδα του Νίκου Νεόφυτου η ΑΕΚ πήρε αέρα τριών πόντων με τον Γιορντάνοφ να δίνει τέλος στο κιτρινόμαυρο σερί. Ο Στοΐλοβιτς όμως όντας απόλυτα ψύχραιμος στους τελευταίους πόντους έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη με 3-2 σετ.

Τα σετ (2-3): 25-22, 25-23, 23-25, 23-25, 12-15

ΠΗΓΗ: sdna.gr