Η 23χρονη επιθετικός της Λυών, Άντα Χέγκερμπεργκ, έγινε η πρώτη γυναίκα που καταφέρνει να κατακτήσει την “Χρυσή Μπάλα”, στα βραβεία του France Football που έλαβαν χώρα την Δευτέρα.

Κατά την παραλαβή του βραβείου της, η Χέγκερμπεργκ έγινε αποδέκτης μιας αρκετά περίεργης ερώτησης, που σίγουρα δεν περίμενε κανείς. Ο Γάλλος Dj και παρουσιαστής της εκδήλωσης, Μάρτιν Σόλβειγκ, την ρώτησε αν μπορεί να κάνει… twerk.

Η τρεις φορές πρωταθλήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ απάντησε αμέσως “όχι” και κοίταξε εκνευρισμένη από την άλλη πλευρά της σκηνής, πριν αποχωρήσει από αυτή. Αμέσως μετά το συγκεκριμένο συμβάν, στις δηλώσεις της έδωσε τέλος σε αυτό το περιστατικό, λέγοντας πως ο Σόλβειγκ της ζήτησε συγγνώμη για ότι έγινε, στα παρασκήνια.

Ο Μάρεϊ σχολίασε στο Instagram το συγκεκριμένο περιστατικό, γράφοντας:

“Ακόμη ένα παράδειγμα ενός γελοίου σεξιστικού σχολίου. Ο σεξισμός υπάρχει ακόμη στον αθλητισμό. Γιατί οι γυναίκες να πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτά τα σ@@@α”.Κοιτάξτε τις ερωτήσεις που έκαναν στον Εμπαπέ και τον Μόντριτς και αυτήν που έκαναν στην Άντα. Όποιος νομίζει πως οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για αυτό, είναι υπερβολικοί, έχουν πλάκα. Δεν είναι υπερβολικό αυτό.

Είμαι στον αθλητισμό όλη μου τη ζωή και το επίπεδο σεξισμού που υπάρχει είναι αδιανόητα μεγάλο”.

ΠΗΓΗ: tennis24.gr