Στον τελικό του Πεκίνου προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας, ύστερα από μία ψυχωμένη εμφάνιση, επικράτησε , 7-6(6), 6-4 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και θα κυνηγήσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του!

Μετά από πέντε σερί ήττες στο τουρ και το πρόβλημα με την αναπνοή του που αντιμετώπισε στη Ζουχάι, ο Στεφ επιστρέφει στα πολύ καλά του, ουσιαστικά “κλειδώνει” την παρουσία στο Nitto ATP Finals του Λονδίνου και, το κυριότερο, έχει την ευκαιρία την Κυριακή, κόντρα στον Ντομινίκ Τιμ να κερδίσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του!

Και έδειξε, μεταξύ άλλων, στον Ζβέρεφ ότι έχει πάρει, προς το παρόν, το “πάνω χέρι” στο μεταξύ τους rivalry που αναμένεται να γράψει ιστορία έχοντας τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες κόντρα στον Γερμανό!

Όπως ανφέρει το Match report του tennis24.gr, όλα κρίθηκαν στον μαγικό τρόπο που ο Στεφ έσωσε τρία set point του Ζβέρεφ στο tie break του πρώτου σετ για να κάνει το 1-0 που έδωσε στον ίδιο “φτερά” και από την άλλη, “έκοψε” τα πόδια του αντιπάλου του.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στη δεινή θέση του 3-6 και όμως κατάφερε, με πέντε αναπάντητους πόντους, να “κλέψει” ουσιαστικά το σετ από τον Ζβέρεφ φθάνοντας στον Γερμανό σε επίπεδα απόγνωσης για την αδυναμία του να κλείσει υπέρ του το σετ.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ένα rollercoaster σετ με τον Ζβέρεφ να προηγείται αρχικά με break αλλά τον Τσιτσιπά να παίζει προοδευτικά καλύτερο τένις και τελικά να σερβίρει αυτός για το σετ στο 5-3 βλέποντας τον Ζβέρεφ να τον σταματά!

Ο τρόπος όμως που τελικά έκανε το υπέρ του 1-0 “σκότωσε” τις ελπίδες του Γερμανού για το ματς.

Ο Ζβέρεφ ήταν εμφανώς αποκαρδιωμένος από την απώλεια του σετ και από την άλλη, ο Στεφ πήρε “φωτιά” και κέρδισε το δεύτερο σετ πολύ πιο εύκολα παίρνοντας μια απολαυστική και πανάξια πρόκριση στον τελικό!

Mπορούσε να είχε κάνει το 2-0 ήδη στο 5-1, στο σερβίς του Ζβέρεφ όταν και έχασε δύο match points και αυτό φάνηκε να τον επηρεάζει πρόσκαιρα καθώς απέτυχε να σερβίρει για το ματς στο 5-2.

Ο Ζβέρεφ έκανε την ύστατη προσπάθεια του μειώνοντας τελικά στο αγχωτικό 5-4 αλλά, τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για τον αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έδωσε άλλα δικαιώματα στον αντίπαλό του.

Ο Τιμ είναι το μόνο του εμπόδιο από τον τίτλο στο Πεκίνο που θα δώσει ένα νέο restart σε μια σεζόν που πήγαινε τέλεια μέχρι τον Μάιο αλλά ακολούθησε μια καθίζηση το τελευταίο τρίμηνο.

Ο Στέφανος έχει επιστρέψει για τα καλά και είναι πιο “διψασμένος” από ποτέ!