Βρίσκεται πάνω από μισό αιώνα στον αθλητισμό. Τα περισσότερα χρόνια ως προπονητής, έχοντας αναδείξει σπουδαίους αθλητές που χάρισαν διακρίσεις στα ελληνικά χρώματα και όχι μόνο. Ο Γιώργος Παυλίδης είναι ένας μάστερ της ξιφασκίας, ένας άνθρωπος με μεγάλη αθλητική παιδεία αλλά και βαθιά γνώση για ένα πολύ δύσκολο άθλημα, το μοντέρνο πένταθλο (ξιφασκία, σκοποβολή, κολύμβηση, στίβος, ιππασία), που ο ίδιος ξεκίνησε ως αθλητής το 1963.

Ο Γιώργος Παυλίδης γεννήθηκε το 1950 στη Ρωσία, στο Βλαδικαυκάς (πρωτεύουσα της Βόρειας Οσετίας) από γονείς Πόντιους.

«Τόσο από την πλευρά του πατέρα μου όσο και της μητέρας μου, οι ρίζες είναι ποντιακές. Μεγάλωσα σε μια αυλή με αρκετά σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο και έξι μεγάλες οικογένειες, όλοι Πόντιοι, ήμασταν μαζί», περιγράφει στο ξεκίνημα της κουβέντας που είχαμε μαζί του στο Νέο Ηράκλειο, στην περιοχή όπου σήμερα διατηρεί τον αθλητικό σύλλογο ξιφασκίας «Ακρίτες».

«Η γιαγιά και ο παππούς πήγαν στη Ρωσία από το Καρς ενώ πιο πριν οι γονείς τους ζούσαν στην Αργυρούπολη του Πόντου. Οι γονείς μου γεννήθηκαν στη Ρωσία· ο πατέρας μου στο Βλαδικαυκάς και η μητέρα μου στο Νοβοροσίσκ. Εγώ γεννήθηκα στο Βλαδικαυκάς, μια όμορφη και φιλόξενη πόλη. Παυλίδης είναι το επίθετο της οικογένειας του πατέρα και Ξενίδη από την πλευρά της μητέρας μου, που είχε μεγάλο σόι στην περιοχή του Καρς, στο χωριό Ζέλετσα», λέει με έντονα συναισθηματικό τόνο στη φωνή του ο Γιώργος Παυλίδης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontos-news.gr