Δυσκολεύεσαι να το πεις. Ένα μεγάλο αγωνιστικό βόδι σου πατάει τη γλώσσα. Μια υπέροχη 7ετία (παρακαλούνται οι θιασώτες της «δικής μας» εφταετίας να περάσουν έξω…), που η κυριαρχία των Ασημένιων Βελών δεν αμφισβητείτο ποτέ κι από κανέναν, σε κάνουν επιφυλακτικό, να πέφτεις ξανά και ξανά στην αγκαλιά των «Ρε λες; Αποκλείεται…». 

Κι όμως, (μοιάζει να) είναι αλήθεια: η Ρεντ Μπουλ αυτή την στιγμή είναι το καλύτερο μονοθέσιο σε ολόκληρο το γκριντ, εκτοπίζοντας τη δυνάστη του P1 Μερσέντες! 

Κι αυτό αποδείχτηκε γι’ ακόμα μία φορά σήμερα: ο poleman Φερστάπεν στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του κρατήθηκε εύκολα μπροστά με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα και πήρε δια τετράτροχου περιπάτου τη νίκη στην Στυρία, στέλνοντας τη διαφορά του στη βαθμολογία στο +18 από τον δεύτερο Χάμιλτον.

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε ό,τι περνούσε από το ταλαντούχο χέρι του προκειμένου να πιάσει τον άπιαστο Ολλανδό, αλλά στο team radio ήταν… σαφής: «Πείτε μου τι να κάνω για να τον φτάσω, δεν μπορώ!», ακούστηκε, ελαφρώς απελπισμένος, στην ενδοεπικοινωνία, κάτι που δείχνει πως η Ρεντ Μπουλ στην παρούσα φάση (και ιδίως στην συγκεκριμένη πίστα) δεν παίζεται. 

Πίσω από τον κάτοχο του τίτλου τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός παρά το γεγονός πως κινδύνεψε στο τέλος από τον Πέρεζ, κράτησε το βάθρο και έδειξε κάποια- λίγα είναι η αλήθεια- ψήγματα αγωνιστικής «ζωής». 

O σταθερότατος Τσέκο τερμάτισε 4ος, με τον Λάντο Νόρις να είναι και πάλι εκεί, στις μπροστά θέσεις (5ος). Ο Σάινθ ήταν η πρώτη Φεράρι στην 6η θέση, όμως ήταν ο 7ος Λεκλέρκ που έκλεψε την παράσταση, μια και από πολύ πίσω και με εξαιρετικό αγώνα «κέρδισε» 10+ θέσεις.

Στρολ, Αλόνσο (ξανά στους βαθμούς…) και Τσουνόντα συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα, στην οποία μάλλον θα έμπαινε ο άτυχος Ράσελ που είδε την Γουίλιαμς του να τον προδίδει… ξανά.  

Κάπως έτσι, πανεύκολα δηλαδή, η Ρεντ Μπουλ πήρε την 4η σερί της νίκη, με τον Μαξ να είναι ξεκάθαρα ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Με δεδομένο, μάλιστα, πως και την επόμενη εβδομάδα έχουμε αγώνα στην ίδια πίστα, οι πιθανότητες να «παραταθεί» το σερί των Ταύρων είναι εξαιρετικά αυξημένες. 

Κι αυτό, μεταξύ μας, είναι κάτι που το παραδέχεται ανοιχτά πια και η ίδια η Μερτσέντες. 

ΠΗΓΗ: sdna.gr