Οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν κάποιους στόχους ενόψει του νέου έτους. Άλλοι στοχεύουν στο να κόψουν το ποτό ή το τσιγάρο ή εν γένει να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Κάποιοι δρομείς στοχεύουν στο να τρέξουν σε έναν (ή σε ακόμα έναν) Μαραθώνιο. Για τον Γκάρι Μακ Κι από το Κλέατορ της βορειοδυτικής Αγγλίας, η απόφασή του περασμένου χρόνου ήταν να τρέξει σε 365 μαραθώνιους! Έναν για κάθε ημέρα του έτους! Και απέχει μόλις μια μέρα -και έναν από το να πετύχει!

Ο McKee, ο οποίος έχει αποκτήσει το παρατσούκλι The Marathon Man, έχει διανύσει ήδη περισσότερα από 15.289 χιλιόμετρα και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 2.000.000 δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η απόσταση που έχει διανύσει ισοδυναμεί με το να διασχίσει τον Καναδά τρεισήμισι φορές. Η πρόκληση του Μακ Κι θα ολοκληρωθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο 53χρονος δήλωσε στην εφημερίδα «The Guardian» ότι σκοπεύει να πιει μία μπύρα για να το γιορτάσει και ας τερματίσει έτσι την αποχή του από το αλκοόλ για το 2022. Πατέρας τριών παιδιών, ξυπνάει συνήθως στις 5 το πρωί και ξεκινάει για τον μαραθώνιο του πριν πιάσει βάρδια σε ένα κοντινό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στις 2 το μεσημέρι.

Ο Μακ Κι έχει ολοκληρώσει τους περισσότερους μαραθωνίους του σε κάτω από 4 ώρες. Το 2021, είχε ολοκληρώσει 110 μαραθώνιους στη σειρά και πριν από αυτό 100 μαραθωνίους στη σειρά.

Ο Μακ Κι τρέχει για υποστηριζόμενος από την «Macmillan Cancer Support and Hospice», η οποία στήριξε τον πατέρα του κατά τη διάγνωση του καρκίνου το 1997. Ο πατέρας του ανάρρωσε πλήρως από τον καρκίνο, αλλά πέθανε από άλλα αίτια το 2005.

Η διαδρομή που ακολούθησε τις περισσότερες φορές, είναι η ίδια. Μάλιστα δεν τρέχει σχεδόν ποτέ μόνος, αφού υπάρχει μια λίστα εθελοντών που επιλέγει κάθε φορά τους… λαγούς του. Πολλές φορές σε διάφορα σημεία της διαδρομής τον ακολουθούν και άλλοι δρομείς για 5 ίσως για 10 χιλιόμετρα, αλλά και παιδιά που πλέον γνωρίζουν τον Marathon Man.

 

ΠΗΓΗ: runnfun.gr