Facebook Pixel Sportdog.gr | Τσιτσιπάς: "Το μυαλό είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα που πρέπει να ξεκλειδώσω"
Άλλα Σπορ
| 2024-01-09 16:24:00

Τσιτσιπάς: "Το μυαλό είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα που πρέπει να ξεκλειδώσω"

Sportdog Team
Τσιτσιπάς: "Το μυαλό είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα που πρέπει να ξεκλειδώσω"

Ο Έλληνας τενίστας παραχώρησε συνέντευξη στον The Guardian και μίλησε για τη σχέση του με την Πάολα Μπαντόσα, αλλά και το Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φτάνει στο Australian Open του 2024 θέλοντας να βελτιώσει τα αποτελέσματά του από το 2023 όπου τραυματισμοί εμπόδισαν την απόδοσή του στα γήπεδα τένις.

Ο Τσιτσιπάς παραχώρησε συνέντευξη στο The Guardian και ανέλυσε πώς πάει η αποθεραπεία του και τόνισε πως πλέον πρέπει να επικεντρωθεί στο ψυχικό κομμάτι. «Έχω ικανότητες και ξέρω πώς να χτυπάω την μπάλα. Το σώμα μου μπορεί να χειριστεί μεγάλα παιχνίδια και έχουμε λύσει αυτό το παζλ. Το μυαλό είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα που πρέπει να ξεκλειδώσω για να το κάνω επτά νίκες στη σειρά και να κερδίσω ένα Grand Slam. Πώς μπορώ να κερδίσω κορυφαίους τενίστες στη σειρά; Δεν λέω ένα, αλλά τρία ή τέσσερα κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Μόλις το μάθω, όλα θα γίνουν φυσικά», ανέφερε.

«Περιμένω την ευκαιρία μου»

Ο Έλληνας πιστεύει επίσης ότι έχει ακόμα χρόνο για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του και να κερδίσει έναν τίτλο Grand Slam που ακόμα του διαφεύγει. «Παρά το απογοητευτικό 2023 όσον αφορά τα αποτελέσματα, παραμένω σταθερός . Είμαι ένας άνθρωπος που φτάνει τις δυνατότητές του αργότερα από το αναμενόμενο. Περιμένω την ευκαιρία μου. Είμαι 25 χρονών οπότε έχω πολύ χρόνο ακόμα . Αλλά δεν είμαι εκείνο το παιδί που έψαχνε για μεγάλες νίκες χωρίς τίποτα να χάσει. Τώρα υπάρχουν μικρότερα παιδιά που θέλουν να επιδείξουν τα «καινούργια αυτοκίνητά» τους και πρέπει να δείξω ότι είμαι εδώ, όπως ο Νόβακ, και ότι αυτό δεν έχει τελειώσει. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το «παλιό μου αυτοκίνητο» είναι ακόμα ωραίο και ότι είναι vintage».

«Νομίζω ότι η Μπαντόσα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος δίπλα μου»

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε επίσης για τη σχέση του με την Πάουλα Μπαντόσα: «Νομίζω ότι η Μπαντόσα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος δίπλα μου και είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για εκείνη. Γελάσαμε πολύ και φτάσαμε στον τελικό του μικτού διπλού στο Άμπου Ντάμπι τον περασμένο μήνα. Έχει την ίδια σοβαρότητα με εμένα στο γήπεδο. Θα παίξουμε μικτά διπλά στην Αυστραλία; Είναι μια δύσκολη απόφαση γιατί θέλω να παίξω με αυτό, αλλά προτεραιότητά μου είναι η ατομική ισοπαλία και θέλω να εξοικονομήσω ενέργεια για να πάω μακριά. Θα παίξω στο διπλό με τον αδερφό μου τον Πέτρο, οπότε με τρία τουρνουά θα ήμουν πολύ κορεσμένος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags