Facebook Pixel Σουμίτ Ναγκάλ: Μια ονειρική ιστορία - Από τα 900 ευρώ στο λογαριασμό του, στη 1η νίκη σε Grand Slam (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2024-01-17 21:35:00

Μια ονειρική ιστορία: Από τα 900 ευρώ στο λογαριασμό του, στη 1η νίκη σε Grand Slam (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Μια ονειρική ιστορία: Από τα 900 ευρώ στο λογαριασμό του, στη 1η νίκη σε Grand Slam (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σουμίτ Ναγκάλ έγραψε μια καταπληκτική ιστορία στο Australian Open και προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όταν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Οι φίλοι του τένις μπορούσαν πρόσφατα να διαβάσουν την ιστορία του άτυχου Ινδού τενίστα, ο οποίος είχε μείνει σχεδόν άφραγκος και δεν μπορούσε καν να προπονηθεί. Όμως, με την πρώτη του νίκη στο Australian Open πήρε ένα αρκετά σημαντικό εισόδημα και κάπως ευκολότερη συνέχιση της αθλητικής καριέρας.

Πριν από λιγότερο από τέσσερις μήνες, ο κόσμος έμαθε για την ιστορία ενός φτωχού Ινδού τενίστα που δεν μπορούσε να πληρώσει τον προπονητή του, ούτε να προπονηθεί καλά. Ο Σουμίτ Ναγκάλ είχε επενδύσει τα πάντα στην αθλητική του καριέρα.

Τα 900 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό

Είχε μόνο 900 ευρώ στον λογαριασμό του και τους πρώτους μήνες του 2023 δεν μπορούσε να προπονηθεί στην ακαδημία τένις Νάνσελ στη Γερμανία λόγω έλλειψης χρημάτων. Με τη βοήθεια των φίλων του τα κατάφερε, αλλά αργότερα δέχτηκε άλλο ένα χτύπημα. Η Ινδική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης του αρνήθηκε την άδεια για ειδική πρόσκληση στο Australian Open, αφού αποφάσισε να μην παίξει στο Davis Cup.

Έτσι αναγκάστηκε να παίξει προκριματικά και πέρασε με επιτυχία. Οι νίκες στα προκριματικά δεν ήταν μόνο σημαντικές για τη φήμη του στο τένις, αλλά και για την αθλητική του επιβίωση, καθώς κέρδισε ένα καλό χρηματικό ποσό μόνο με την πρόκριση στο κύριο τουρνουά κατά 73.000 ευρώ.

Κατάφερε μια μεγάλη έκπληξη στον πρώτο γύρο

Όμως ο 26χρονος τενίστας είχε ακόμη υψηλότερους στόχους. Η κλήρωση δεν ήταν υπέρ του, καθώς στον πρώτο γύρο αντιμετώπισε τον Αλεξάντερ Μπουμπλίκ, το νούμερο 27 στο ranking, ενώ ο Ινδός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 137η θέση. Πολλοί περίμεναν μια εύκολη νίκη για τον Καζάκο, αλλά συνέβη το αντίθετο. Με εξαιρετικό παιχνίδι κέρδισε μετά από τρία σετ 6-4, 6-2, 7-5 (5) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Eγινε ο πρώτος Ινδός εδώ και 35 χρόνια που κέρδισε έναν παίκτη σε τουρνουά Grand Slam. Η τελευταία φορά που συνέβη ήταν πολύ πίσω το 1989, όταν ο Ραμές Κρίσναν σόκαρε τον Σουηδό, Ματς Βιλάντερ που είχε στο παλμαρέ του την κατάκτηση του Australian Open.

Τα 111.000 ευρώ

Εκτός από την ιστορική επιτυχία, τα κέρδη είναι επίσης πολύ σημαντικά σε αυτή την περίπτωση. Πλέον είναι ήδη ξεκάθαρο ότι με τη θέση τους στον δεύτερο γύρο θα μεταφέρουν περίπου 111.000 ευρώ στον λογαριασμό του. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό εισόδημα για έναν τενίστα που προσπαθεί να πετύχει στο τένις.

Ο αθλητικός ήρωας της Ινδίας θα μπορούσε να καταφέρει ένα ακόμη βήμα. Στον δεύτερο γύρο, αντίπαλός του είναι ο Κινέζος, Γιουντσένγκ Σανγκ, ο οποίος είναι μόλις ο 140ος παίκτης στον κόσμο. Σε περίπτωση νίκης, το χρηματικό έπαθλό του θα πάει στις 156.000 ευρώ. Το ερώτημα είναι αν αυτό θα ήταν αρκετό για να συνεχίσει μια ανέμελη καριέρα. Κάτι όμως είναι σίγουρα ξεκάθαρο. Ο Sumit Nagal τράβηξε την προσοχή με την ιστορία του. Ίσως και τη προσοχή των χορηγών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags