Στη θεωρία, βέβαια, όλα γίνονται. Στην πράξη όμως, όχι και τόσο. Και αυτό γιατί, για να γίνει ο 22χρονος το νέο Νο 1 του παγκοσμίου ranking θα πρέπει να κατακτήσει τουλάχιστον ένα από τα τρία Masters 1000, σε Μοντεκάρλο (που ξεκινάει την Κυριακή), Μαδρίτη (24/4) ή Ρώμη (8/5) και, «καπάκι» να θριαμβεύσει και στο Ρολάν Γκαρός (26/5).

 Δύσκολα, έως αδύνατον, γιατί από τα 13 τουρνουά καριέρας που κατέκτησε μέχρι σήμερα, τα 12 ήταν σε τσιμέντο ή quick και μόνο το ένα (το ’22, στο Ουμάγκο) στο κοκκινόχωμα. Δηλαδή την επιφάνεια που αντιπαθεί περισσότερο, και που, όπως επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί του προκαλεί τις μεγαλύτερες, ψυχολογικής ομηρίας, εννοείται… αλλεργίες.

 Για την ώρα πάντως, και μέχρι να σηκωθεί η αυλαία της αποκαλούμενης «κόκκινης σεζόν», που ανέκαθεν προηγείται της «πράσινης», και που παραδοσιακά ανοίγει την 1η Ιουλίου στο Ουϊμπλεντον, ο Ιταλός με την αυστριακό- γερμανική νοοτροπία, αλλά και κουλτούρα απολαμβάνει το ίδιο, για το νεαρό της ηλικίας του τρία πολύ σημαντικά ρεκόρ στον κόσμο της ρακέτας. 

 Γιατί κατακτώντας και το Australian Open και το τουρνουά του Μαϊάμι, έχοντας φτάσει και στον τελικό χαμένο, από τον Αλκαράθ) του Ίντιαν Ουέλς, έγινε ένας από τους 4 τενίστες, μαζί με τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Αγκάσι που θριάμβευσαν, αμέσως μετά τη Μελβούρνη, τόσο στην Καλιφόρνια, όσο στη Φλόριντα. Έγινε επίσης ο νεότερος τενίστας που από τη θέση Νο 17, στις αρχές του ’23, βρέθηκε στο Νο 2 κερδίζοντας 15 θέσεις στο ranking της Atp. Ενώ, πάντα αναλογικά με την ηλικία του ή με τα χρόνια καριέρας έχει ήδη βάλει στην τσέπη, μόνο από το τένις 21εκ. 200.000 δολάρια, υπερβολικά πολλά εάν αναλογιστούμε ότι, για παράδειγμα ο Ίβαν Λεντλ, σε 24 χρόνια καριέρας και με 8 Grand Slam στην πλάτη βρίσκεται στην 25η θέση με 21εκ. 262.417 δολάρια.

 

 Αυτή τη στιγμή, λοιπόν ο Σίνερ βρίσκεται στη θέση Νο 26 της ειδικής κατάταξης των κερδών στην Ιστορία του τένις, έχοντας ήδη βγάλει περισσότερα από τα «ιερά τέρατα», Έντμπεργκ, Χιούιτ, Ρόντικ, Γκασκέ, Ράονιτς ή Ιβανίσεβιτς. Και με δεδομένο ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων έχει μπροστά του τουλάχιστον δέκα ακόμη χρόνια αγωνιστικής δράσης, δεν θα δυσκολευτεί να πλησιάσει ή μπορεί και να ξεπεράσει τους εκατομμυριούχους συναδέλφους του.

Αυτή τη στιγμή η ψαλίδα είναι αβυσσαλέα. Στο ρετιρέ του Forbes του τένις βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς με κέρδη 181εκ. 658.118 δολάρια και ακολουθούν οι Ναδάλ (134εκ.), Φέντερερ (130εκ.), Μάρει (64εκ.), Σάμπρας (43εκ.), Ζβέρεφ, Μεντβέντεβ, (40εκ.), Βαβρίνκα (36εκ.), Φερέρ, Τσίλιτς (31εκ.), Αγκάσι (30εκ.), Τιέμ, αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς που ανεξάρτητα από την έξοδό του, για πρώτη φορά ύστερα από 5 χρόνια, από την πρώτη 10άδα κέρδισε μέχρι στιγμής κάτι περισσότερα από 29εκ. δολάρια.

 Από τον Σίνερ, όμως όλα να τα περιμένουμε. Είναι ο πλέον φορμαρισμένος τενίστας, αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Έχει ένα σερί 21 νικών στα 22 τελευταία παιχνίδια, μόνο μία ήττα, από τον Αλκαράθ στην Καλιφόρνια. Και έχει βέβαια μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση, μαζί με την ευκαιρία να εκθρονίσει τον Τζόκοβιτς (τον οποίο έχει ήδη νικήσει 4 φορές σε πέντε μήνες) από το Νο 1, που στα τελευταία 12 χρόνια κράτησε στα χέρια του, συνολικά επί 419 εβδομάδες. Όσο κανένας άλλος τενίστας.  

 Αρκεί να κερδίσει σε Μοντεκάρλο ή Μαδρίτη ή Ρώμη και, οπωσδήποτε στο Παρίσι. Δύσκολο, έως αδύνατον εάν είσαι αλλεργικός στο κόκκινο…