Παράλληλα, το Νο 2 του παγκοσμίου ranking κέρδισε το δικαίωμα να παίξει με τον Ντιμιτρόφ στους 8 και συνέχισε να ονειρεύεται το σχέδιο εκθρόνισης του Νόβακ Τζόκοβιτς από μία κορυφή που ο Σέρβος καταλαμβάνει για 428η, συνεχόμενη, εβδομάδα.

 Ο Γιανίκ Σίνερ θα γίνει αυτόματα το νέο Νο 1, είτε εάν ο «κανίβαλος από το Βελιγράδι» ηττηθεί το απόγευμα από τον Τσερούντολο, είτε μετά στα ημιτελικά, είτε στον τελικό, αλλά από τον Ιταλό. Στους 8 πέρασε και ο «δικός» μας, Στέφανος Τσιτσιπάς που επίσης ανέτρεψε το 1-0 του Αρνάλντι σε 3-1 σετ και θα διεκδικήσει την τελική 4άδα από τον Βούλγαρο Ντιμιτρόφ. Παραδόξως όμως, μέχρι στιγμής το θέμα του φετινού Ρολάν Γκαρός ήταν ο αποκλεισμός του «τρελό» 25χρονου Μουτέ.

 Στην Ιστορία του τένις, δεν έχει ξαναπεράσει τενίστας, ίσως ούτε και τολμήσει ποτέ του να παραγγείλει… καφέ, από τον διαιτητή, την ώρα του αγώνα. Κι εκείνος, βέβαια, ατάραχος να εκτελεί την παραγγελία του και να του το σερβίρει με την πρώτη ευκαιρία ενός break. Που έβρισε έναν άλλον διαιτητή και αποβλήθηκε από τη γαλλική Ομοσπονδία τένις. Που πιάστηκε στα χέρια με συνάδελφό του, μάλιστα περιμένοντάς τον έξω από το γήπεδο για «ξεκαθάρισμα». Που διέκοψε τον αγώνα γιατί χτύπησε, ξαφνικά το… κινητό του και έπρεπε να τρέξει στον πάγκο για ν’ απαντήσει. Η’, επίσης που συχνά, πυκνά, όταν βαριέται να κάνει το κανονικό σερβίς, παίρνει το μπαλάκι, το αφήνει ν’ αναπηδήσει μία φορά πάνω στη ρακέτα και μετά σερβίρει από κάτω αιφνιδιάζοντας τον όποιον αντίπαλο. Τον τρέλανε, κάποτε τον Αμερικανό Τζον Ίζνερ: 12 aces είχε κερδίσει με αυτόν τον τρόπο ο Γάλλος. Κρίμα, από τη μία που αποχαιρέτησε πρόωρα το γαλλικό κοινό.