Wimbledon: Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon η Μαρία Σάκκαρη, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πέρασε το εμπόδιο της Αράντσκα Ρους με 2-0 (7-5, 6-3) σετ.

Το νούμερο 9 στον κόσμο θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο, στον οποίο έφτασε για τέταρτη φορά στην καριέρα της, την κάτοχο του τίτλου Έμα Ραντουκάνου η οποία νωρίτερα απέκλεισε εύκολα την Βελγίδα Μέρτενς με 2-0 σετ (6-1, 6-2).

Τόσο η Σάκκαρη όσο και η Ρους κράτησαν το σερβίς τους στα τρία πρώτα game μέχρι η διακοπή να χαλάσει τον ρυθμό τους με τον διαιτητή να διακόπτει το παιχνίδι και να της στέλνει στα αποδυτήρια λόγω βροχόπτωσης. Η Σάκκαρη ήταν μπροστά με 2-1. Με την επιστροφή στους στο κορτ, η Ρους ισοφάρισε σε 2-2 και η Σάκκαρη απέφυγε το break στο πέμπτο και το έβδομο game ενώ ήταν πίσω με 40-30 και στα δύο, για να προηγηθεί με 4-3. Οι δύο τους κράτησαν το σερβίς μέχρι το δωδέκατο game (6-5) όπου η Σάκκαρη εντυπωσιακή έκανε το break και κέρδισε το πρώτο σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη άρχισε με λοβ σερβίς game, ενώ στο τέταρτο game έφτασε κοντά στο να σπάσει το σερβίς της Ρους. Όμως η Ελληνίδα τενίστρια δεν εκμεταλλεύτηκε το break point. Αυτό που δεν κατάφερε σ’ εκείνο το game το έκανε στο όγδοο παίρνοντας το break από την Ολλανδή και το δεύτερο σετ με 6-3.