Ο Έλληνας τενίστας δημοσίευσε ένα σχόλιο στον λογαριασμό του Χ που αργότερα διέγραψε στο οποίο ζητούσε αλλαγές στο ημερολόγιο. «Αν το κάνουμε σωστά, το τένις θα έχει μια νέα εποχή μεγαλείου».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο τελευταίος τενίστας που ανέβασε τη φωνή του για τον κορεσμό του ημερολογίου του τένις μετά από κριτική από πολλούς παίκτες για τον μεγάλο αριθμό τουρνουά και αγωνιστικές ημέρες που έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε σεζόν.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του X (πρώην Twitter) και αργότερα διαγράφηκε, ο Τσιτσιπάς ανέλυσε την ανάγκη αυτών των αλλαγών και μάλιστα έκανε λόγο για ενδεχόμενο επανάστασης. «Είμαστε στα πρόθυρα μιας επανάστασης στο τένις, μιας επανάστασης με επικεφαλής τενίστες. Δεν πρόκειται πλέον για την επιβίωση στο σιρκουί, αλλά για την ευημερία σε αυτό. Η αλλαγή δεν είναι εύκολη, αλλά αν την κάνουμε σωστά, το τένις θα έχει μια νέα εποχή μεγαλείου. Είναι η ευκαιρία μας να δημιουργήσουμε τα θεμέλια για τη φροντίδα και την καινοτομία των παικτών. Μιλάμε για το άθλημα που αγαπάμε και το κάνουμε καλύτερο για τους παίκτες, τους οπαδούς και το μέλλον του αθλήματος. Η επανάσταση είναι εδώ και θα βελτιώσουμε το τένις».