Υπενθυμίζεται ότι οι ίδιο περιοριστικοί όροι, αλλά και η αντίστοιχη εγγύηση είχαν επιβληθεί και στον πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θεόδωρο Κουρίδη.

Αναφορικά με την απολογία του πρώην προέδρου της ΕΠΟ κράτησε περίπου πέντε ώρες, ενώ πραγματοποιήθηκε μία διακοπή περιπού είκοσι λεπτών με την συμπλήρωση τριών ωρών. Μάλιστα, κατά την διάρκεια του διαλείμματος ο κ. Σαρρής φέρεται να χαρακτήρισε "στημένη" την υπόθεση, ενώ μόλις επανήλθε στο γραφείο του ανακριτή άνθρωποι της ασφάλειας ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από τον όροφο, προκειμένου να κυλήσει ομαλά η όλη διαδικασία.

Ο Γιώργος Σαρρής αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, σε μία υπόθεση που αποτελεί την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθορά στο ποδόσφαιρο αφού εμπλεκόμενοι βρίσκονται ή βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα σε θέσεις-κλειδιά στην ποδοσφαιρική ιεραρχία.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Αρ. Κορέα, ο κ. Σαρρής που εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΟ τον Οκτώβριο 2012 έως τον Δεκέμβριο 2014 οπότε παραιτήθηκε υπό το βάρος τη ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε, αντιμετωπίζει κατηγορίες για α) διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης β) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και δ) δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Από το πόρισμα του κ. Κορέα που εστιάζει στην περίοδο 2012-2014 προκύπτει ότι η καρδιά της "εγκληματικής οργάνωσης" χτυπούσε εντός της ΕΠΟ και συγκροτήθηκε από τρία πρόσωπα που λειτουργούσαν στους κόλπους και συγκεκριμένα δύο μέλη του Δ.Σ (Σαρρή και Σταθόπουλο) και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος (Κουρίδης).

Στη συνέχεια τη διεύθυνση της "εγκληματικής οργάνωσης" ανέλαβε πρόεδρος ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας που κυριάρχησε στον χώρο του ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τα δύο εκ των τριών μελών της ΕΠΟ που τη συγκρότησαν.

Ως μέλη της "εγκληματικής οργάνωσης" αναφέρονται συνολικά τέσσερα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ (Σαρρής, Σταθόπουλός, Παπακωνσταντίνου, Προύντζος), ο πρόεδρος ΠΑΕ, το υψηλόβαθμο στέλεχος και δύο μέλη της ΚΕΔ εκείνης της περιόδου (Μπριάκος, Δούρος).

Η "εγκληματική οργάνωση", μεταξύ άλλων, όριζε συγκεκριμένους διαιτητές σε συγκεκριμένους αγώνες ομάδων που ήθελε να ευνοηθούν ή να αδικηθούν, "εξαφάνιζε" διαιτητές από τους πίνακες, ενώ επέλεγε άλλους με ανορθόδοξα κριτήρια, επιχειρούσε να επηρεάσει δικαστικές αποφάσεις υπέρ συγκεκριμένων ομάδων και επέλεγε το πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΟ.

Παράλληλα είχε δημιουργηθεί ένα "σύστημα" οικονομικά αδύναμων ομάδων που προθυμοποιούνταν να ενισχύονται με δανεικούς ποδοσφαιριστές αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με τον δανειστή.

Συνολικά στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης κατηγορούνται 33 πρόσωπα. Από αυτά τα δέκα κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Aπό τα 33 πρόσωπα επτά είναι ποδοσφαιριστές της Βέροιας που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ΟΣΦΠ – Βέροια 3-0 που έγινε στις 6/1/2013 και διερευνάται ως προς την ακεραιότητά του, ενώ τα υπόλοιπα πρόσωπα είναι α) τέσσερις πρόεδροι ή και μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ της Super League, β) πέντε πρόσωπα είναι ή υπήρξαν μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, γ) έξι διαιτητές της Super League, δ) πέντε μέλη πειθαρχικών επιτροπών ποδοσφαίρου, ε) τρία υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ, στ) δύο πρώην μέλη της ΚΕΔ και η) δύο στελέχη ΠΑΕ.

Πηγή: soccerplus.gr