Σχετικά με την περιβόητη υπόθεση των «στημένων» του 2011, όπου ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ παραπέμπεται για «δωροδοκία - δωροληψία», αλλά σε βαθμό πλημμελήματος. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στις αθλητικές του δραστηριότητες.

Στο ΔΣ της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης δηλαδή και στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ. Αντίθετα, ο οποίος Γ. Μποροβήλος εκπίπτει αυτόματα όταν η παραπομπή του είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Οπως του Αχ. Μπέου, δηλαδή, που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση και μόλις ανακοινωθεί επίσημα το βούλευμα, εκπίπτει από δήμαρχος Βόλου. Ο καθαείς βέβαια έχει το δικαίωμα να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον οποιουδήποτε. Είτε για λογους ουσίας είτε για λόγους εντυπώσεων. Θα είναι μάλιστα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μετρηθούνε.

Πόσοι από τους «16» δηλαδή, εκεί στη Σούπερ Λιγκ, είναι «από δω» και πόσοι «από κει». Θα μαζευτούνε δηλαδή έξι υπέρ της μομφής; Θα είναι περισσότεροι; Ή μήπως λιγότερο από έξι; Θα το δούμε. Επειδή όμως γίνεται μεγάλη κουβέντα περί ηθικής, όλοι οι άλλοι που βρίσκονται σήμερα στην μπάλα είναι άσπιλοι και αμόλυντοι; Ο Μποροβήλος έχει πράγματι μια σοβαρή «εκκρεμότητα». Με τον νομοθέτη ωστόσο να μην τη θεωρεί άξια λόγου για να φύγει από το ποδόσφαιρο. Εν αναμονή λοιπόν μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο. Κι εν πάση περιπτώσει, ο ανακριτής δεν του έβαλε περιοριστικό όρο «απαγόρευσης της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο».

Οπως ο Ανδρεάδης σε ορισμένους από την «εγκληματική οργάνωση». Εγώ δεν θα γράψω για το τεκμήριο της αθωότητας. Εγώ θα επαναλάβω την ερώτηση που έκανα νωρίτερα: Ολοι οι άλλοι που νταραβερίζονται με το ποδόσφαιρο είναι άσπιλοι και αμόλυντοι; Είναι παρθένες; Είναι του κατηχητικού; Κάθε Κυριακή πρωί πάνε και ψέλνουν στην εκκλησία; Υπάρχουν αναμάρτητοι που έχουν το δικαίωμα να λιθοβολούν; Και δεν είναι μόνο τα «στημένα» και η «εγκληματική οργάνωση». Οποιος διαθέσει πέντε λεπτά από τον χρόνο του, μπορεί να γκουγκλάρει και να βρει: Καταδίκες, και κακουργηματικού χαρακτήρα μάλιστα. Ποινές φυλάκισης που φτάνουν τα πέντε χρόνια. Με άλλες υποθέσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη, άλλες να έχουν τελεσιδικήσει κι άλλες να έχουν παραγραφεί. Και δεν μιλάμε για ένα ή δύο πρόσωπα. Λέμε για παραπάνω. Κι όχι για τη μαρίδα. Αλλά για μεγάλα ψάρια.

Για μπάλα άλλωστε πρόκειται. Υπάρχει μια σχετική παράδοση στον χώρο. Η «δωροδοκία - δωροληψία» που παραπέμπεται ο Μποροβήλος (και σε βαθμό πλημμελήματος μάλιστα) είναι διάρρηξη ψιλικατζίδικου. Σοκολάτες και τσίχλες είναι τα «κλοπιμαία». Απέναντι δηλαδή σε υποθέσεις που είναι σαν να έχει γίνει ληστεία στο Φορτ Νοξ. Να το μαζεύουμε λοιπόν και να το κλείνουμε: Δεν είναι ότι θέλω να αθωώσω τον Μποροβήλο πριν από την ώρα του. Αν αθωωθεί, θα αθωωθεί από το δικαστήριο. Είναι ότι θέλω να επαναλάβω αυτό που έχω ξαναπεί: Στα 35 και πλέον χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, Θωμάδες έχω δει πολλούς. Μπαρμπα-Θωμάδες ψάχνω να βρω και δεν βρίσκω. Αυτά.

Με Μαρούπα-Βάμβουκα, κουμάντο στην ΕΕΑ κάνει ο Μαρινάκης

ΤΟ αποτέλεσμα της δημοσιογραφικής έρευνας ήταν συγκλονιστικό. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που εξέτασε την καταγγελία του Ολυμπιακού για την τριγωνική σχέση Μελισσανίδη - ΟΠΑΠ - ΑΕΚ, ήταν στημένη. Η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα:«Ο Β. Ταουξής, σύζυγος της Ειρήνης Μαρούπα, είναι πρόεδρος των Νέων Δραπετσώνας. Ομάδας που υποστηρίζεται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Γ.Βάμβουκας (σ.σ. που επίσης ψήφισε κατά του Μελισσανίδη) είναι βαφτισιμιός του Μητσοτάκη. Ο πατέρας του ήταν στην προσωπική ασφάλεια του επίτιμου».

Είναι προφανές. Ο μάγκας και νταής υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής πιάστηκε κορόιδο. Με Μαρούπα - Βάμβουκα, που διόρισε, κουμάντο στην ΕΕΑ κάνει ο Μαρινάκης. Αυτό είναι δεδομένο και δεν επιδέχεται ουδεμίας αμφισβήτησης. Οποιος από δω και πέρα θέλει να βρει άκρη με την Επιτροπή, να σηκώσει το τηλέφωνο και να πάρει τον Βρέντζο. Θέλοντας και η ταπεινότητά μου να βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, παραθέτω μια σειρά από συγκλονιστικά στοιχεία για το αμαρτωλό «ερυθρόλευκο» παρελθόν της Ειρήνης Μαρούπα: «Η γιαγιά της Ειρήνης Μαρούπα είχε δεσμό με έναν από τους αδελφούς Ανδριανόπουλους». Κι ακόμα, «ο παππούς της Ειρήνης Μαρούπα πούλαγε πασατέμπο στο Καραϊσκάκη, όταν ακόμα ήταν ποδηλατοδρόμιο». Αυτά για σήμερα. Οι αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν θα είναι ακόμα πιο συγκλονιστικές.

Μιλάει ο Τσίπρας και νομίζεις ότι ακούς τον Σαμαρά

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και φυσικά, δεν επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Επαναλαμβάνεται σαν τραγωδία. Βλέπεις τoν Αλέξιο Τσίπρα να μιλάει στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και νομίζεις ότι ακούς τον Αντώνη Σαμαρά. Σου δημιουργείται η εντύπωση ότι βρυκολάκιασε σαν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ίδιο παραμύθι. Το ίδιο ακριβώς ποίημα. Οτι θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Οτι ταλαιπωρήθηκαν. Οτι έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα στη διαπραγμάτευση. Λες κι ακούς να μιλάει ο ίδιος άνθρωπος. Οι ίδιες δικαιολογίες. Οι ίδιες προφάσεις. Θυμάμαι σαν τώρα τον Αντώνη Σαμαρά στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας να δακρύζει από συγκίνηση: «Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση μου, 24 ώρες την ημέρα. Καμία σημασία, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ούτε το μάτι μου. Εδώ ήταν η πατρίδα. Δεν υπήρχε τίποτα. Δεν υπήρχε στο μυαλό μου τίποτα. Είπε κάποιος, δεν ερχόμουν εδώ. Δεν ερχόμουν σπίτι μου».

Λες και βλέπεις διαφορετικούς ηθοποιούς να παίζουν τον ίδιο ακριβώς ρόλο. Του πρωθυπουργού-θύματος, που παραβίασε τις αρχές του για να σώσει την πατρίδα. Τον Αλέξη Τσίπρα να λέει επί λέξει: «Μ' αυτά που πέρασα έξι μήνες». Κι όπως έπρεπε να λυπηθούμε τον Σαμαρά, που δεν υπολόγιζε το μάτι του, έτσι πρέπει να λυπηθούμε τον Αλέξιο Τσίπρα, που έβγαλε έρπη στο κάτω χείλος και κάθε λίγο και λιγάκι τον τρέχανε στα νοσοκομεία με κρίσεις πανικού από το άγχος και την κούραση για τη σωτηρία της πατρίδας. Σκέψου δηλαδή πού θα είχε καταντήσει αυτός ο τόπος, αν δεν είχαν θυσιαστεί 4 πρωθυπουργοί τα τελευταία πέντε χρόνια. Από τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο μέχρι τον Σαμαρά και τον Τσίπρα.

Ο Σταύρος Κοντονής ξέρει ότι η θεία της Ειρήνης Μαρούπα είναι κολλητή με τη δεύτερη ξαδέρφη του Αττίλιο;

Στην τρυφερή ηλικία των δεκατριών ετών η Ειρήνη Μαρούπα είχε κάνει κοπάνα από το σχολείο προκειμένου να μεταβεί στην υποδοχή του Λάγιος Ντέταρι στο δημαρχείο Πειραιά. -Observer

Πηγή: Goal